Gå til hovedinnhold

Nettverkskonferansen K&H i UH-sektor, Bergen 2020

Nasjonalt senter for kunst og kultur i opplæringen (KKS) og Høgskulen på Vestlandet (HVL) inviterer til Nettverkskonferansen 2020 i Nettverk for formgiving, kunst og håndverk i UH-sektor. Høgskulen på Vestlandet, Bergen, er vertskap.

Tid: 27.- 28. januar 2020
Sted: Høgskulen på Vestlandet , campus Kronstad, Bergen

«Berekraft?»

Overordnet tema for konferansen er bærekraft, i lys av tverrfaglige tema i fagfornyelsen og FN’s bærekraftsmål. Dette vil prege konferansen på ulike måter i form og innhold.

Program

Program K&H 2020 rev 260120

Program sesjoner 2020 rev

Keynote

Keynote i 2020 er professor Aslaug Nyrnes fra HVL.

Aslaug Nyrnes HVL

Aslaug Nyrnes Foto: HVL

Tittel: Berekraft? Kunst og handverk i eit tekstfagleg berekraftperspektiv

Samandrag

«Vi er omgitt av fleire og fleire saker og ting, og fleire og fleire bilde. Faget Kunst og handverk er det allmenndannande faget innan materiell og visuell kultur, det skaper, praktiserer og problematiserer i  denne kulturen. Men gjennom denne mangfaldige praksisen i materialar og skapande prosessar er faget også omslutta av, eller konstituert av, verbalspråk og tekst. Denne forelesinga skal tematisere aspekt ved kunst- og handverksfaget sett frå eit tekstfagleg perspektiv. Hovudspørsmålet er berekraft. Berekraft er ikkje ei av mange utfordringar, det er utfordringa. Eg vil presentere nyare tekstfagleg økokritisk forsking som bidrar med modellar og figurar å reflektere i, figurar som kan vere produktive i møte med kunst- og handverkfagets eigen berekraft-diskurs. Forelesinga inneheld også ein refleksjon over kva berekraftig tekstarbeid kan vere i kunstnarleg utviklingsarbeid.

En vandring med pust

Frantzsen & Mjanger

I det samskapende og performative arbeidet «Vandring med pust»  deltar publikum i en stille performance der man holder og bærer en glass skulptur i hendene mens man går. Glassformene er skapt ved å fange utpusten i et anfang flytende glass. Vi kaller dem avtrykk av pust.

Gjennom å puste deler vi luften som omgir oss. Hva er pustens form? Hvordan kan dette usynlige fellesskapet bli synlig? Hvordan opplever vi oss selv, hverandre og omgivelsene våre med avtrykk av pust i hendene?

Frantzsen&Mjanger er en kunstnerduo lokalisert i Bergen, og består av Maria Almås Frantzsen, master i visuell kunst/glass og Ruth Hol Mjanger, førstelektor i drama ved NLA Høgskolen. I vår kunstneriske praksis arbeider vi med glass som startpunkt for performative uttrykk og handlinger. Vi utfordrer den tradisjonelle tilnærmingen til materialet i et møte mellom kunsthåndverk og samskapende, performativ samtidskunst. www.frantzsenmjanger.com

Stjel og del – erfaringsdeling i materialer

På nettverkskonferansen vil vi prøve ut et nytt konsept. Vi vil lage en uformell møteplass for folk med interesse for et materialområde, en teknikk eller et tema. Målet er å dele erfaringer og høste ideer til egen praksis. I Bergen vil disse møtene bli orientert rundt:

Arbeid i tre – Liv Mildrid Gjernes
Arbeid i tekstil – Jeanett Goodwin
Arbeid i leire – Gro Eide
Arbeid med grafikk – Ingvard Bråten
Arbeid med digitale verktøy – Jon Hoem

Før konferansen: Ved påmelding til konferansen velger du ett verksted. Til konferansen tar du med noe du kan tenke deg å dele. Dette kan være materialprøver, verktøy, oppgaver, bilder eller annet. Dersom du vil vise noe digitalt må du gjøre dette på egen PC. Vi håper mange vil være med og bidra. Har du spørsmål kan du kontakte den som skal lede det aktuelle verkstedet.

På konferansen Hvert verksted har en leder som arbeider ved HVL. Denne vil holde en kort innledning og organisere tiden. Dersom det er mange deltakere på et verksted blir man fordelt i mindre grupper.

Abstracts

CALL FOR ABSTRACT K&H 2020 (pdf)

1. Vitenskapelige paper og paper som presenterer utviklingsarbeid
2. Praksisfortelling
3. Poster/visuell fremstilling (både digital og fysisk)/liten utstilling.

Godkjente abstracts vil bli publisert digitalt for konferansen.

Abstracthefte K&H 2020

Hotell og reise

Reise ordner dere selv, så bærekraftig som mulig.

Hotell Terminus, bybanestopp, togstasjon og busstasjon ligger i umiddelbar nærhet av hverandre. Dersom en kommer med fly og skal til hotellet, kan en ta bybanen til Nonneseter eller flybussen til Bystasjonen. Campus ligger ved bybanestoppet Kronstad.

Den enkleste reisemåten mellom hotellet og campus er med bybanen. Dette tar 8 minutter. En kan kjøpe billett på automat ved bybanestoppene, eller en kan laste ned appen Skyss Billett.

Vi har reservert 60 rom fra søndag 26. til tirsdag 28. januar på Grand Terminus. Pris 890,- for enkeltrom og 1090,- for dobbeltrom. Rom må bestilles direkte gjennom hotellet enten pr telefon  55 21 25 75 eller på epost: booking@grandterminus.no . Bestillingskode det må refereres til er 4228783. Hotellet holder av disse 60 rommene fram til 8. januar. Bestill så fort du vet at du skal være med.

Påmelding

Påmeldingsfrist: 6. januar 2020. Ta kontakt med koordinator etter fristen.

Arrangør

AU 2020: Ingvard Bråten, HVL, Gro Merete Eide, HVL, Kirstine Riis, USN, Monica Klungland, UiA, Merete Hassel, KKS
Vitenskapelig komité: Karen Brænne, HiVolda (leder), Mari-Ann Letnes, NTNU Ingvild Digranes, HVL

Koordinator for nettverket

Merete Hassel, seniorrådgiver, Nasjonalt senter for kunst og kultur i opplæringen Tlf. 75 51 79 06, ragnhild.m.hassel@nord.no

Logo Nasjonalt senter for kunst og kultur i opplæringen

Personvern og informasjonskapsler

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier for å tilby deg så hyggelig brukeropplevelse som mulig. Du kan lese mer her.