Har du innspill til våre nettsider?  – Klikk her for å gi oss din tilbakemelding!

Gutt dypper pensel i kar fylt med vann.

Om prosjektet

Hele 42 kommuner søkte om å få bli Kulturbarn-kommune. Nå er seks kommuner valgt ut i prosjektet som skal styrke kunst og kultur til de yngste barna.

Prosjektets overordnede mål er å oppnå samarbeid innad i kommunene og finne måter å bruke den kunst- og kulturfaglige kompetansen på tvers av institusjonene. Kulturbarn-kommunene vil bli fulgt opp i prosjektperioden 2019-2020. Vi håper prosjektet kan føre til et varig formalisert samarbeid innad i kommunen som kan gi inspirasjon og bakgrunn for fremtidige samarbeid regionalt og nasjonalt

De seks kommunene som ble valgt, utmerket seg spesielt med tanke på å vise bred samarbeidsvilje, solid kunnskap og stort engasjement inn i prosjektet, en god forankring i kommunens planer, at de hadde gjort en god innsats med å innhente aktuelle nye samarbeidsparter og et generelt godt forarbeid.

Følgende kommuner ble valgt ut som Kulturbarn-kommuner 2019-2020:

Fredrikstad kommune, Østfold
Nye Øygarden kommune, Hordaland (kommunesammenslåing med Sund, Øygarden og Fjell fra 01.01.2020)
Førde – Nausdal- Gaular og Jølster kommuner, Sogn og Fjordane (Sunnfjord kommune fra 01.01.2020)
Kristiansand kommune, Agder (kommunesammenslåing med Søgne og Sogndalen)
Målselv kommune, Troms
Røros kommune, Trøndelag

Oppfølging

Kulturbarn-kommunene vil bli fulgt opp av prosjektgruppen som består av Elin Kvernmoen, rådgiver i Norsk kulturskoleråd, Kathrine Pedersen, rådgiver i Nasjonalt senter for kunst og kultur i opplæringen og Ragnhild Bøhle, prosjektleder i Kulturtanken.

Prosjektgruppen skal, i samarbeid med Kulturbarn- kommunene, sørge for fremdrift i det lokale utviklingsarbeidet i hele prosjektperioden 2019 og 2020. I samarbeid med de lokale prosjektgruppene fra alle Kulturbarn-kommunene vil det etableres et eget nettverk for kunnskap og informasjonsdeling. Høsten 2020 skal det arrangere en konferanse med erfaringsdeling som avslutning på prosjektperioden.

BUSK – Barn og unges stemmer

I desember fikk Kulturtanken i oppdrag fra Kulturdepartementet å samle inn barn og unges synspunkter på kunst og kultur. Prosjektet BUSK – Barn og Unges stemmer – kunst og kultur ble opprettet

Nå drar prosjektleder Jo Morten Weider og resten av prosjektgruppa på norgesturné for å høre hva de unge har å si. I tillegg til skolebesøk skal Kulturtanken få innspill fra barn i alderen 3-5 år i barnehager i tre av kommunene som deltar i Kulturbarn prosjektet (Kristiansand, Røros og Nye Sunnfjord).

– De yngste utelates ofte i barnehøringsprosesser, så det er flott å få hjelp av de barnehageansatte til å få innspill fra de yngste, sier Weider.

Les mer om prosjektet BUSK – barn og Unges Stemmer – kunst og kultur 

 

Personvern og informasjonskapsler

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier for å tilby deg så hyggelig brukeropplevelse som mulig. Du kan lese mer her.