iframe{width:100%;}table a {display: inline-block;} Gå til hovedinnhold
Gutt dypper pensel i kar fylt med vann.

Om prosjektet

Hele 42 kommuner søkte om å få bli Kulturbarn-kommune. Nå er seks kommuner valgt ut i prosjektet som skal styrke kunst og kultur til de yngste barna.

Prosjektets overordnede mål er å oppnå samarbeid innad i kommunene og finne måter å bruke den kunst- og kulturfaglige kompetansen på tvers av institusjonene. Kulturbarn-kommunene vil bli fulgt opp i prosjektperioden 2019-2020. Vi håper prosjektet kan føre til et varig formalisert samarbeid innad i kommunen som kan gi inspirasjon og bakgrunn for fremtidige samarbeid regionalt og nasjonalt

De seks kommunene som ble valgt, utmerket seg spesielt med tanke på å vise bred samarbeidsvilje, solid kunnskap og stort engasjement inn i prosjektet, en god forankring i kommunens planer, at de hadde gjort en god innsats med å innhente aktuelle nye samarbeidsparter og et generelt godt forarbeid.

Følgende kommuner ble valgt ut som Kulturbarn-kommuner 2019-2020:

Fredrikstad kommune, Østfold
Nye Øygarden kommune, Hordaland (kommunesammenslåing med Sund, Øygarden og Fjell fra 01.01.2020)
Sunnfjord kommune, Vestland
Kristiansand kommune, Agder (kommunesammenslåing med Søgne og Sogndalen)
Målselv kommune, Troms
Røros kommune, Trøndelag

Oppfølging

Kulturbarn-kommunene vil bli fulgt opp av prosjektgruppen som består av Elin Kvernmoen, rådgiver i Norsk kulturskoleråd, Kathrine Pedersen, rådgiver i Nasjonalt senter for kunst og kultur i opplæringen og Ragnhild Bøhle, prosjektleder i Kulturtanken.

Prosjektgruppen skal, i samarbeid med Kulturbarn- kommunene, sørge for fremdrift i det lokale utviklingsarbeidet i hele prosjektperioden 2019 og 2020. I samarbeid med de lokale prosjektgruppene fra alle Kulturbarn-kommunene vil det etableres et eget nettverk for kunnskap og informasjonsdeling. Høsten 2020 skal det arrangere en konferanse med erfaringsdeling som avslutning på prosjektperioden.

Les mer om prosjektet på Kulturtankens nettsider

BUSK – Barn og unges stemmer

I desember fikk Kulturtanken i oppdrag fra Kulturdepartementet å samle inn barn og unges synspunkter på kunst og kultur. Prosjektet BUSK – Barn og Unges stemmer – kunst og kultur ble opprettet

Nå drar prosjektleder Jo Morten Weider og resten av prosjektgruppa på norgesturné for å høre hva de unge har å si. I tillegg til skolebesøk skal Kulturtanken få innspill fra barn i alderen 3-5 år i barnehager i tre av kommunene som deltar i Kulturbarn prosjektet (Kristiansand, Røros og Nye Sunnfjord).

– De yngste utelates ofte i barnehøringsprosesser, så det er flott å få hjelp av de barnehageansatte til å få innspill fra de yngste, sier Weider.

Les mer om prosjektet BUSK – barn og Unges Stemmer – kunst og kultur 

Personvern og informasjonskapsler

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier for å tilby deg så hyggelig brukeropplevelse som mulig. Du kan lese mer her.