Gå til hovedinnhold

Bamford-rapporten

Anne Bamford, australske professor i kreativitet, satte kreativitet, innovasjon, musikk, dans, drama, og design under lupen da hun reiste Norge på kryss og tvers  i 2010/2011. Kartleggingen hun utførte på vegne av Nasjonalt senter for kunst og kultur i opplæringen resulterte i rapporten Arts and Cultural Education in Norway.

Rapporten var en del av senterets arbeid med Kunnskapsdepartementets strategiplan «Skapende Læring» (2007-2010).

Hovedintensjonen bak bestillingen var å få en kartlegging av situasjonen for kunst og kultur i opplæringen i Norge i 2010-2011. Kartleggingen ga grunnlag for å videre arbeid ved KKS. Den var et bidrag til å bedre senterets forståelse av situasjonen i kunst- og kulturopplæringen i landet, og styrket senterets kunnskap om målgruppenes behov og aktuelle problemstillinger.

UNESCOs forskningsprosjekt og publikasjonen The WOW Factor utført av professor Bamford, har vært et utgangspunkt for denne bestillingen.

Rapporten ble trykket i 2012, men er fortsatt aktuell.

Les mer Bamfordrapporten

Rapportene kan du laste ned ved å klikke på lenken ved bildet, eller send oss en e-post på kunstkultur@nord.no, så sender vi til deg.

Forside rapport

Rapporten i sin helhet

Arts and Cultural Education in Norway 2010-2011


Forside norsk rapport

Norsk sammendrag:

Kunst- og kulturopplæring i Norge 2010-2011


Referanser

Bamford, A. (2012). Arts and Cultural Education in Norway 2010/2011: report. Bodø: Nasjonalt senter for kunst og kultur i opplæringen

Bamford, A. (2012). Kunst- og kulturopplæring i Norge 2010/2011: Sammendrag på norsk av kartleggingen «Arts and cultural education in Norway». Bodø: Nasjonalt senter for kunst og kultur i opplæringen

Personvern og informasjonskapsler

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier for å tilby deg så hyggelig brukeropplevelse som mulig. Du kan lese mer her.