Gå til hovedinnhold

Nettsiden er under oppdatering! Gi beskjed dersom du oppdager noen feil og mangler.

Tusjtegning av Iver Jåks + to blyanter og en tusj.

Webinar: Tegning som kunnskapshandling

Bli med på et spennende webinar med mål om å belyse tegning som kunnskapshandling. Vi får også et innblikk i hvordan den samiske kunstneren Iver Jåks (1932-2007) brukte tegning for å kartlegge, systematisere, tenke, forstå og skape.

Webinaret er en oppfølging av Temapakke: Tegning, der flere bidragsytere trekker fram betydningen av tegning som kommunikasjonsform, som kunnskapshandling og som erkjennelse.

INNHOLD:
Hvorfor er det så viktig at vi tegner?

Dette spørsmålet belyses i webinarets første del av Ingeborg Stana, professor ved ved Institutt for estetiske fag, OsloMet. På tvers av skolefag og basert på forskning vil Stana snakke om betydningen av tegning som kommunikasjon, som kunnskapshandling og som erkjennelse. Stana tar LK20 i bruk og relaterer sin formidling til den nye læreplanen.

Kunstneren Iver Jåks bruk av tegning
I webinarets andre del får vi et innblikk i hvordan den samiske kunstneren Ánddir Ivvár Ivvár/ Iver Jåks (1932 – 2007) gjennom hele sitt liv brukte tegning for å forstå, forklare og formidle. Kristoffer Dolmen, seniorkurator ved Nordlandsmuseet, konkretiserer betydningen av tegning som kunnskapshandling ved å vise oss noen glimt inn i Jåks tegneunivers.

Tid: Onsdag 1. februar, kl.13.00

Varighet: 45 min.

Sted: Digitalt via Zoom

Målgruppe: Lærere i grunnskole og videregående skole, samt lærerstudenter.

Arrangør: Nasjonalt senter for kunst og kultur i opplæringen

Webinaret er gratis.

Påmeldingsfrist: Mandag 30. januar

Ingeborg Stana er professor i visuell kunst på OsloMet – Oslo Metropolitan University og billedkunstner. Hun arbeider på tvers av tradisjonelle og samtidige medier, samtidig som hun forsker på kreative prosesser innen tegning og maleri.

Kristoffer Dolmen er seniorkurator ved Nordlandsmuseet, Bodø. Han var tidligere ansatt som direktør/kunstnerisk leder for Samisk senter for samtidskunst i Karasjok (2018-2022). Dolmen var medkurator på Tegnerforbundets utstilling «Iver Jåks: Materialfølelse og virkekraft», høst-22.

Personvern og informasjonskapsler

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier for å tilby deg så hyggelig brukeropplevelse som mulig. Du kan lese mer her.