iframe{width:100%;}table a {display: inline-block;} Gå til hovedinnhold
Skjermbilde fra Trall. Bilde med organiske former i fargene blå og rød med teksten "Lille Petter edderkopp han klatret på min hatt. Så b'ynte det å regne og Petter ned han datt".

Lille Petter Edderkopp

Musikerne som har spilt inn Lille Petter Edderkopp har lekt seg med ulike varianter/sjangere og forskjellig språk/tekst. Sangen og aktivitetene som foreslås her, passer kanskje aller best i barnehage eller 1. klasse.

Sang med forskjellige aktiviteter:

Versjon 1: Syng sangen sittende med bevegelser til det første verset.

Versjon 2: Soul-versjonen har en fengende underdeling på piano og tydelige trommer. Herm etter pianospillet med fingrene og etterlign trommerytmen på djember (tromme) eller trommesett.

Versjon 3: Gospel-Petter: lek med en fallskjerm og uttrykk musikken gjennom å sette den i bevegelse på forskjellige måter.

Versjon 4: Ragtimevarianten kaller på dansekroppen. Hva med noen salsatrinn her – eller charleston?

Versjon 5: Bossa nova-versjonen er også god å danse til eller bare snurre..

Versjon 6: I swingrock-utgaven hagler det! Et barn “har´n” og forsøker å fange de andre. Løp så fort du kan!

Versjon 7: Den listige og krypende edderkoppen passer godt å hviskesynge til – og lage små bevegelser. Hender kan bli edderkopper som kryper på et bord og hilser på hverandre.

Versjon 8: Med den svenske Imse Wimse spindel er det på tide å ta seg en hvil. Finn en plass på gulvet og lag «engler i snøen» eller bare pust og lytt.

Versjon 9: Sprett opp!! Alle mann! Fremad marsj! Marsjer på rekke etter hverandre med høye kneløft i godt marsj-driv.

Det går også an å bare sette på Lille Petter Edderkopp og stille seg avventende til hva barna finner på. Observer hva de gjør, herm etter dem – og se om du får bli med i leken!

En utevariant: Lag et edderkoppnett med sportsteip/malerteip på et stort gulv, evt tegn opp et stort edderkoppnett ute i grusen/sanda/i snøen/på asfalten. Du kan også bruke garn til å lage nett i klatrestativet eller mellom trærne. Sett på lille Petter Edderkopp og la barna utfolde seg til sangens ulike vers.

Tips:

Hvis du synes det er forvirrende med de ulike tekstvariasjonene, så skru ned vokalen helt, fjern karaoken – og syng den Lille Petter Edderkoppversjonen som dere kan 

Personvern og informasjonskapsler

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier for å tilby deg så hyggelig brukeropplevelse som mulig. Du kan lese mer her.