iframe{width:100%;}table a {display: inline-block;} Gå til hovedinnhold
Illustrasjon til temapakke Sang i barnehage med teksten Temapakke. Sang i barnehagen.

Temapakke: Sang i barnehagen

Sang i barnehagen er en av flere temabaserte pakker i vår ressursbase.

Målet med temapakken er å belyse betydningen av sang i barnehagen, stimulere til refleksjon over egen praksis og inspirere til økt bruk av sang i barnehagehverdagen.

Temapakken retter seg mot deg som jobber i barnehage, og kan også tilpasses til småtrinnet i skolen. I pakken finner du en praksisfortelling, to fagartikler og flere undervisningsopplegg og praktiske eksempler som du kan bruke i barnehagen. Med dette får du noe teoretisk, noe skapende, og noe didaktisk. De enkelte ressursene settes sammen etter ønske og behov, men vi anbefaler at du ser dem i sammenheng.

Hvordan står det til med sang i barnehagen?

I artikkelen presenteres funn fra en landsdekkende pilotundersøkelse om sang og sangbruk i norske barnehager («The current status of singing in kindergartens i Norway», Knigge et al., 2021).

Hva er trall?

Trall har laget forslag til ulike metoder å bruke sang i barnehagen med utgangspunkt i 10 sanger som ligger gratis i appen Trall.

Portrett av tre barnehagebarn som synger.

Kraften i sangfellesskapet

Kirsten Halle, dosent ved UiS, undersøker hva som skal til for at lærere og ansatte i barnehage og skole ser på seg selv som musikkutøvere.

Sang og musikk i barnehagehverdagen

En nydelig vinterdag deltok vi på samlingsstund ute i Vågønes musikk og friluftsbarnehage. Der fikk vi både en musikalsk opplevelse og et innblikk i personalets erfaringer og tips til å løfte sang og musikk i barnehagen.

Barn og voksne som synger og gjør bevegelsesleker.

Syngende barnehage

Krafttak for sang sitt landsomfattende tiltak Syngende barnehage, har som formål å bidra til mer sangglede i barnehagehverdagen. Vi er glad for å få dele en smakebit av deres inspirasjonsfilmer i vår ressursbase!

Personvern og informasjonskapsler

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier for å tilby deg så hyggelig brukeropplevelse som mulig. Du kan lese mer her.