iframe{width:100%;}table a {display: inline-block;} Gå til hovedinnhold

Har du fyr?

Lytt til sangen mange ganger og øv selv på det du skal gjøre, for du må være leder og barna henger seg på! Dansen er kun et forslag, så tilpass gjerne til egne behov/aldersgruppe eller ideer. 

Alle får utdelt et silkeskjerf, gjerne i hver sine farger. Hold det i “snippen” med den ene hånden. Alle står stille rett-opp-og-ned, gjerne på rekke, helt til den rytmiske delen av introen starter: Dans grasiøst med skjerfet individuelt til musikken og fortsett med dette når verset starter. Syng gjerne med. 

På refrenget: “Har du fyr”: Løft armene grasiøst rett opp, og ned på “Har du løkta langs din vei. Gjenta det samme på neste “Har du fyr…” 

På “Ei lampe som gløde i mørket”: Alle løfter sjalet opp foran ansiktet som om det skulle vært en lykt. Se på sjalet og snurr rundt din egen akse rolig helt til verset er slutt. 

Bruk mellomspillet før 2. vers til å danne en stor ring. Hold hverandre i hendene, silkeskjerfene henger fint mellom hendene. 

2. vers: Hold hverandre og løp i sirkel 

På “Har du fyr”: Hold fortsatt hender i sirklel og gå inn mot midten med hendene opp. Gå tilbake på “Har du løkta langs din vei”. Gjenta det samme en gang til.  

På “Ei lampe som gløde i mørket”: Likt som 1. vers 

Personvern og informasjonskapsler

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier for å tilby deg så hyggelig brukeropplevelse som mulig. Du kan lese mer her.