Gå til hovedinnhold
Illustrasjonsbilde

Oppvarming i sang

Stemmen er en muskel som trenger å bli varmet opp.  På lik linje med at man varmer opp kroppen før en treningsøkt, trenger man å varme opp både kropp og stemme før man skal synge. Det er ikke skadelig å ikke varme opp hver gang, men oppvarming før sang handler om å gjøre kropp og stemme klar. Det er også en fin måte å bli kjent med og leke med sin egen stemme på. Under skisserer vi et forslag til ulike oppvarmingsøvelser.

Klikk «Read More» for å se forslag til oppvarmingsøvelser. Bruk hvitt kryss oppe i høyre hjørne for å komme tilbake til ressursen. Oppvarmingsøvelsene ligger også i sin helhet som powerpointpresentasjon under vedlegg.

Oppvarming i sang

 

Lekpreget oppvarming

Skal du ha oppvarming med små barn er det lurt å tenke lekpreget i oppvarmingen. Når dere jobber med fysiske øvelser, hva med å leke at man skal strekke seg etter epler som henger høyt oppi trærne? Dere kan være sjiraffer som skal strekke sin lange hals. Lek at dere pusser tennene med tungen. Lek at dere er en ballong, og beveg armene ut på siden og «vær» ballongen som blir større og større mens dere slipper ut pusten på en lang s.

Når dere gjør stemmeøvelsene kan dere enten sette følelser bak lyden eller være forskjellige dyr. Hvem har lys eller mørk stemme? Er det musa eller bjørnen? Hvordan ville noen som er redd eller sjenert sagt hi-hi? Hva om man var sint?

Samtidig som dere synger på rulle-r kan dere kanskje være biler som kjører rundt omkring i rommet? Pass på så ingen kolliderer!

Dette er bare noen eksempler på hvordan man kan jobbe mer lekpreget i oppvarmingen. Her er det bare å sette i gang fantasien sammen med barna.

Personvern og informasjonskapsler

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier for å tilby deg så hyggelig brukeropplevelse som mulig. Du kan lese mer her.