Gå til hovedinnhold
Barn arbeider med trolldeig.

Inspirasjon til kunst- og håndverksaktiviteter i hjemmeskolen

Synes du det er vanskelig å finne ressurser i kunst og håndverk som enkelt kan gjennomføres hjemme? Vi har samlet noen forslag til ressurser som passer fint for elever i 1.-4. trinn og for barnehagebarn.

Ressursbasen vår henvender seg primært til lærere i skole og barnehage, samt lærerstudenter, men nå i denne spesielle tiden håper vi også den kan være en inspirasjon til foreldre og foresatte. Vi vil kontinuerlig komme med tips og tilpasninger slik at det skal være gjennomførbart hjemme.

De følgende ressursene tar utgangspunkt i materialer man har- eller kan lage hjemme og legger opp til aktiviteter som barn og voksne kan gjøre sammen.

 


Barn kjevler trolldeig.

Trolldeig

Hvis du har du mel, vann og salt har du det du trenger til å lage trolldeig. Deigen er kjapp å lage , morsom å jobbe med og kan brukes både som prosessmateriale eller til å lage noen fine produkter.

kunstkultursenteret.no/ressursbase/trolldeig/ 


 

Tegning av paprika som står i blomsterjord.

Så et frø – lag flotte merkepinner

Et sikkert vårtegn er spirende frø i vinduskarmen. Lag fine merkepinner slik at du kan se hvilke planter som vokser hvor.

kunstkultursenteret.no/ressursbase/sa-et-fro-lag-flotte-merkepinner/

 


 

Barnetegning sort hvitt.

Kroki med kullstifter

La barna bli kjent med et spennende tegneredskap og en leken måte å tegne på, kroki med kullstifter.

kunstkultursenteret.no/ressursbase/kroki-med-kullstift/

Personvern og informasjonskapsler

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier for å tilby deg så hyggelig brukeropplevelse som mulig. Du kan lese mer her.