
Trolldeig
Hvis du har vann, hvetemel og salt har du det du trenger til å lage trolldeig. Deigen er kjapp å lage, morsom å jobbe med og kan brukes både som prosessmateriale eller til å lage noen fine produkter.
De fleste av oss har vel erfaring med trolldeig fra barndommen. De fleste hjem på 80-90 tallet hadde trolldeig i en eller annen form hengende som dekor på veggen. I mitt barndomshjem husker jeg det hang to figurer på kjøkkenet, en mann og en kone . Konen hadde forkle og strikketøy mens mannen hadde oransje oljehyre-bukse, sydvest og en påmalt strikkegenser.
I dag er nok trolldeigen mindre brukt og i de fleste barnehager har nok andre lekedeiger tatt over stafettpinnen. Likevel vil jeg gjerne anbefale å prøve ut trolldeigen på nytt.
- Den er rask og billig å lage
- Man kan lage en stor porsjon som kan ligge i en lufttett beholder i kjøleskapet og kan brukes ved behov
- Den kan brukes både som lekedeig og kan tørkes i ovn.
- Den kan sorteres som matavfall.
Oppskrift
1 del salt
1 del vann
2 deler hvetemel
Bruk gjerne en kopp som måleenhet
Bland deigen godt sammen til en smidig deg.


La barna utforske deigen med ulike redskaper. Bruk det dere har i kjøkkenskuffen, eksempelvis: kjevle, pepperkakeformer og hvitløkspresse.
Trolldeigfigurene tørkes i ovnen ved ca 80 grader på et stekebrett med bakepapir. Avhengig av tykkelsen, vil steketiden variere, men beregn minst 2 timer. Alternativt kan trolldeigen tørke i romtemperatur, men da tar det ca to uker før den er skikkelig tørr. Deretter kan man male trolldeigen hvis man ønsker det.