Gå til hovedinnhold
Barnetegning sort hvitt.

Kroki med kullstift

La barna bli kjent med et spennende tegneredskap og en leken måte å tegne på, kroki med kullstifter.

Begrepet kroki kommer av det franske ordet croquis og betyr skisse. I tegneøvelsen lager man raske skisser og ofte blir teknikken brukt for å tegne menneskekroppen. Med kroki får man øvet seg på å gjengi gjennom tegning det øyet ser og fokusere på de store linjene i stedet for små detaljer.

Dette er en fin tegneøvelse der barna enten kan tegne et bestemt objekt eller bytte på å stå modell for hverandre. Kullstiftene i dette eksemplet, har barna selv vært med på å lage. Ta en titt på ressursen, Estetisk uttrykk med naturmaterialer- kullstifter , så finner du framgangsmåte.

Kullstift er et spennende redskap å utforske. La barna prøve redskapet litt før dere starter med tegneøvelsen. Streken kan gå fra sterk og klar til svak og dus. Vis hvordan man kan eksperimentere uttrykket med bruk av en finger til å myke opp linjene.

Å tegne med kullstift er ypperlig å gjøre ute hvis man har et bord tilgjengelig. Når man tegner utendørs er det spennende å utforske både lys og skygge siden lyset vil variere med sol og skyer.

Naturmaterialer kan være fine objekter som utgangspunkt for tegning. La barna lage flere tegninger av samme objekt, der man bytter perspektiv underveis.

La en av de voksne være modell mens barna tegner, eller la barna være modeller for hverandre. Her får man virkelig øvet seg på å fokusere på de store linjene og å være rask å tegne mens posituren holdes.

 

Personvern og informasjonskapsler

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier for å tilby deg så hyggelig brukeropplevelse som mulig. Du kan lese mer her.