Gå til hovedinnhold
Tegning av paprika som står i blomsterjord.

Så et frø – lag flotte merkepinner

Et sikkert vårtegn er spirende frø i vinduskarmen. Lag fine merkepinner slik at du kan se hvilke planter som vokser hvor.

Det å så frø er en spennende prosess der man kan følge et lite frø sin forvandling til en plante, dersom man gir det den omsorg det behøver. Les godt på frøposene før du kjøper de, slik at du ser både når de skal settes i jorda og hva de krever av plass og stell etterhvert som de vokser.

Når man så har kjøpt frø og det utstyret man trenger, og har fått frøene i jorden, er det viktig å merke de ulike krukkene godt slik at man vet hvor de ulike plantene vil komme opp. Lag en liten tegning til hver merkepinne og la barna bruke frøposene som inspirasjon til tegningen. Hvis barna kan skrive selv, kan de også skrive plantens navn på tegningen. Lim deretter tegningen på merkepinnen. Husk at papiret ikke må komme for nært plantejorden, da vil papiret trekke vann og tegningen bli ødelagt.

Tips til oppfølging underveis

  • Etterhvert som spirene kommer opp av jorden kan man ta bilder av prosessen for å se hvor mye planten vokser over tid

Lykke til med dyrkingen!

Prøv også : Dyrk erter i vindauget- Naturfagssenteret

Personvern og informasjonskapsler

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier for å tilby deg så hyggelig brukeropplevelse som mulig. Du kan lese mer her.