Har du innspill til våre nettsider?  – Klikk her for å gi oss din tilbakemelding!

Forside av heftet

Samtaler om samtidskunst

Undervisningsopplegg om samtidskunst med 23 utvalgte kunstverk som representerer ulike typer samtidskunst, fra tegning, foto og maleri til store installasjoner og konseptuelle verk.

Nasjonalt senter for kunst og kultur i opplæringen (KKS) og Kunst i Skolen har samarbeidet om dette undervisningsopplegget om samtidskunst.

Opplegget tar utgangspunkt i 23 avfotograferte verk som representerer ulike typer samtidskunst. Til hvert verk følger det en kort informasjon om kunstneren og det aktuelle verket, sammen med forslag til spørsmål som utgangspunkt til bruk i undervisningen. Utvalgte verk har også forslag til praktiske oppgaver.

Bestilling

Heftet er tilgjengelig i nedlastbar versjon, og kan også bestilles i trykt versjon.
Send en epost til kunstkultur@nord.no med navn, adresse og hvor mange eksemplarer dere ønsker tilsendt.

Tilleggsressurser

Google Arts& Culture
Google har laget en database der de presenterer kunstverk digitalt. Kunstneren Ernesto Neto fra Samtaler om samtidskunst er en av de presenterte. Her kan du hente inspirasjon til andre kunstverk du kan bruke i undervisningen.

 

Relaterte ressurser

Ta i bruk den nære kunsten

Hvilke kunstverk finnes på din skole, og hvordan kan de vitaliseres? Kan kunsten få sin naturlige plass både i skolebygningen og...

Personvern og informasjonskapsler

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier for å tilby deg så hyggelig brukeropplevelse som mulig. Du kan lese mer her.