Gå til hovedinnhold

Nettsiden er under oppdatering! Gi beskjed dersom du oppdager noen feil og mangler.

Bilde av tre hefter på grå bakgrunn

Demonstrationsmodell av heftet: KKS

Samtaler om samtidskunst

Undervisningsopplegg om samtidskunst med 23 utvalgte kunstverk som representerer ulike typer samtidskunst, fra tegning, foto og maleri til store installasjoner og konseptuelle verk. Dette heftet er oppdatert i 2021.

Nasjonalt senter for kunst og kultur i opplæringen (KKS) og Kunst i Skolen har samarbeidet om dette undervisningsopplegget om samtidskunst.

Opplegget tar utgangspunkt i 23 avfotograferte verk som representerer ulike typer samtidskunst. Til hvert verk følger det en kort informasjon om kunstneren og det aktuelle verket, sammen med forslag til spørsmål som utgangspunkt til bruk i undervisningen. Utvalgte verk har også forslag til praktiske oppgaver.

Google Arts& Culture
Google har laget en database der de presenterer kunstverk digitalt. Kunstneren Ernesto Neto fra Samtaler om samtidskunst er en av de presenterte. Her kan du hente inspirasjon til andre kunstverk du kan bruke i undervisningen.

Personvern og informasjonskapsler

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier for å tilby deg så hyggelig brukeropplevelse som mulig. Du kan lese mer her.