Gå til hovedinnhold
Illustrasjonsbilde

God jul, kunst- og kulturvenner!

Tross pågående pandemi, kan Nasjonalt senter for kunst og kultur i opplæringen likevel melde om et innholdsrikt år.

Stadig flere besøker nettidene våre og følger oss på sosiale media. Stor takk til alle samarbeidspartnere, og til dere som har bidratt med nye undervisningsressurser, nyhetssaker og delt erfaringer knyttet til gjennomføring av undervisningsopplegg. Fortsett med det; for gjennom felles innsats kan vi sammen bidra til å styrke arbeidet med kunst- og kultur i opplæringsløpet, fra barnehage til høyere utdanning!

KKS arrangerte i januar den årlige nettverkskonferansen for kunst og håndverk i universitet- og høgskolesektor digitalt, i samarbeid med Universitetet i Agder. I 2022 arrangeres konferansen i Trondheim, i samarbeid med NTNU og Dronning Mauds Minne Høgskole. Nettverket har 10-års jubileum i 2023, og dette skal feires med konferanse og publisering i flere kanaler.

I mars ble det flerårige prosjektet Kulturbarn 0-8 avrundet med Kulturbarnrapporten, i forbindelse med et digitalt arrangement i samarbeid med Kulturtanken og Norsk kulturskoleråd.

I vår hadde vi gleden av å bidra inn i et omfattende skoleutviklingsprosjekt om kreativitet i alle fag i region Hallingdal, og vi kom også i gang med Inn-på-tunet-prosjektet i regi av statsforvalteren i Nordland. Under Forskningsdagene Hammerfest, som i år hadde tema Samisk kulturforståelse i skolen holdt KKS innlegg om samisk innhold i praktiske og estetiske fag.

I høst har vi delt ut Barnehageprisen 2021, og vi har inngått samarbeid med Dembra lærerutdanning om utvikling av undervisningsopplegg som fremmer demokrati og medvirkning gjennom arbeid med estetiske fag. Årets absolutt største begivenhet var konferansen Estetiske læringsprosesser i grunnskolelærerutdanningene – der over hundre lærerutdannere, forskere, lærere og utøvere fra kunst- og kulturfeltet deltok. Det var spesielt gledelig å kunne hedre professor emerita Anna-Lena Østern som konferansens æreskeynote.

Akkurat nå er KKS i ferd med å ferdigstille en antologi om kunstens muligheter i spesialpedagogisk arbeid. Dette gjør vi sammen med fag- og forskningsmiljøer ved Nord universitet, OsloMet, Dronninga Mauds Minne samt Universitetsforlaget.

Vi håper at julekalenderen vi har laget til dere i år, med hjerte-tema, kan inspirere til kreative og skapende aktiviteter, ikke bare i barnehage og skole – men også hjemme.

Vi gjør oppmerksom på at vi i en periode fremover vil stanse utsending av nyhetsbrev. Vi oppfordrer isteden til å følge oss på nettsiden og i sosiale media. Dere finner oss både på Facebook og Instagram. Lik og del!

Nå gleder vi oss til julefri og kvalitetstid med våre nærmeste, og vi ønsker hver og en av dere ei frisk og energigivende jul!

God jul og godt nytt år fra oss på Kunst- og kultursenteret!

Personvern og informasjonskapsler

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier for å tilby deg så hyggelig brukeropplevelse som mulig. Du kan lese mer her.