Gå til hovedinnhold

Samisk kulturforståelse i skolen

Forskningsdagene 2021: Ann Karin Orset, Hilde Hermansen og Kathrine Pedersen fra Nasjonalt senter for kunst og kultur i opplæringen deltar på konferansen Samisk kulturforståelse i skolen, og holder onsdag et innlegg om samisk innhold i praktiske og estetiske fag.

Årets tema under Forskningsdagene er «Fred og Konflikt». I forbindelse med Forskningsdagene arrangeres en konferanse i Hammerfest om samisk kulturforståelse, med vekt på samisk kulturkunnskap, sjøsamisk historie og samiske temaer som er aktuelle i forbindelse med fagfornyelsen i skolen. Innleggene kan følges digitalt.

Konferansen foregår i Hammerfest 28.– 29. september 2021, men lærere, studenter og andre interesserte i landet inviteres til konferansen gjennom et digitalt arrangement.

Program og nærmere informasjon.

Strømming dag 1

Strømming dag 2

Skolen i Norge er forplikta til å formidle kunnskaper om og perspektiver på samisk historie, kultur og samfunnsliv. Det gjelder alle skoler i hele Norge. Dette skaper utfordringer på flere nivåer. Hvordan skal skoler i ulike deler av Sápmi best knytte sammen sine lokale forhold med store perspektiver? Hvordan kan forpliktelsene fra lovverk og læreplan best settes i verk i praksis? Hvilke muligheter ligger i samiske tradisjonelle kunnskaper og de praktisk-estetiske fagene?

I denne konferansen møtes forskere, kunstnere, lærere og utdannere fra ulike steder og institusjoner for samtale, foredrag, refleksjon og inspirasjonsutveksling. Kunst og praktisk-estetiske fag vil bli særlig vektlagt.

Arrangør
Konferansen er arrangert av Senter for samiske studier ved UiT Norges arktiske universitet i samarbeid med Arahavde As og Hammerfest kommune.
Andre samarbeidspartnere er: Nasjonalt senter for samisk i opplæringen og Ovttas fra Samisk Høgskole i Kautokeino, Nasjonalt senter for kunst og kultur i opplæringen fra Nord Universitet og Gjenreisningsmuseet i Hammerfest

Les mer om arrangementer under Forskningsdagene 2021

Personvern og informasjonskapsler

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier for å tilby deg så hyggelig brukeropplevelse som mulig. Du kan lese mer her.