Gå til hovedinnhold

Prosessbilder tatt av sløydlærer, Magnus Hoikkala.

Spikk en kylling

I dette opplegget (1. – 4. årstrinn) får du en fiks ferdig oppskrift på søte små påskekyllinger. Print oppskriften, ta den rett ut i sløydsalen og spikk en kylling på 1, 2, 3, 4!

Opplegget er utviklet for småtrinnet. Elevene blir kjent med enkle sammenføyningsteknikker og bruk av håndverktøy i utformingen av kyllingen.

Under tilleggsressurser finner du også en lignende oppskrift som passer for mellomtrinnet og ungdomsskolen.

Oppskriften som du finner i punktet under, er utviklet av den svenske sløydlæreren Magnus Hoikkala. Du kan finne flere lignende ressurser og oppskrifter ved å følge gruppen «Nationellt centrum för slöjdutbildning» på Facebook.

Gjennomføring

I bildegalleriet nedenfor finner du en komplett oppskrift som er utviklet for elever på småtrinnet. Kyllingen kan lages av restmaterialer fra sløydsalen, eller ferske emner fra skogen. Brukes ferske emner kan en være obs på at malingen ikke vil sitte før treverket er helt tørt. Et alternativ for overflatebehandling av ferske emner er å bruke fargestifter, noe som også kan gi kyllingen et naturlig og dust uttrykk.

Tilleggsressurser

(Påske)kylling for viderekommende

Formen på denne kyllingen krever litt større motoriske ferdigheter, sammenlignet med kyllingen i opplegget som er beskrevet under gjennomføring. Det gjør at denne er mer aktuell for litt større klassetrinn.

Detaljert oppskrift på denne kyllingen finner du ved å trykke på bildet.

Gul påskekylling, spikket i tre

Foto: Annemarie Adams, sløydlærer og skribent av bloggen A’ Maries blogg

Personvern og informasjonskapsler

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier for å tilby deg så hyggelig brukeropplevelse som mulig. Du kan lese mer her.