Har du innspill til våre nettsider?  – Klikk her for å gi oss din tilbakemelding!

Nasjonalt senter for kunst og kultur i opplæringen ønsker dere en kreativ adventstid.

Juleverksted som adventskalender

Følg oss i vår adventskalender! Kalenderen inviterer til et lite juleverksted som kan gjøres i skolen eller barnehagen. Hver luke i adventskalenderen avslører et nytt trinn i en oppskrift på det som til slutt blir til et koselig juleprodukt.

Vi håper at dere har lyst til å være med! Følg oss på Facebook for nye luker i adventskalenderen, eller kikk innom nettsiden.

Fredag 6. desember

Finn frem resten av pinnene og fest dem på den pinnen som er plassert i melkekartongen. Her har vi knytt dem på med ulltråd, men bruk gjerne andre metoder for å feste dem. Limpistol eller ståltråd kan også brukes.


Torsdag 5. desember

Fyll melkekartongen med papirkuler, og bruk gjerne papir fra papirsøpla. Nederst kan man bruke større biter, men det kan være fint med mindre biter øverst. Prøv dere frem med hvor mye papir dere skal bruke. Målet er å få det så kompakt og stødig at den lengste av pinnene kan stå i melkekartongen uten å velte. Dersom dere trenger mer tyngde, er det noe annet dere kan bruke nederst i kartongen? Eller har dere noe annet som dere kan bruke for å fylle kartongen slik at den blir stødig?


Onsdag 4. desember

La en av greinene beholde en lengde på ca. 40 cm, og del resten opp i lengder på ca. 30, 20, 15, 10 og 5 cm. Du trenger noe å måle med og noe å dele opp greinene med.


Tirsdag 3. desember

Pynt melkekartonger (skolemelk-størrelse). Her har vi valgt å male direkte på kartongen, men den kan også pyntes på andre måter. Hva med å dekke den med papir? Ta vare på korken.

 


Mandag 2. desember

Gå ut for å samle greiner, enten fra bakken eller på trær. Pass på at greinene er så rette som mulig. Det bør være litt lengde på dem, ca. 40 cm og oppover, og en diameter på 0,5–1,5 cm.

Du trenger ca. tre greiner til hvert «produkt».

Bruk formingsmateriell som er lett tilgjengelig på skolen eller i barnehagen. Aktiviteten åpner opp for at man kan velge litt ut fra hva man har. Man kan velge om man vil gjøre dette som samlet gruppe eller om barna lager ett produkt hver. Opplegget kan lett tilpasses alder, men kan kreve litt assistanse om de minste skal lage sitt eget.

Vi åpner en ny luke med neste trinn i aktiviteten hver kveld, søndag til torsdag. Julekalenderen avsluttes onsdag 18. desember (siste luke åpnes tirsdag kveld 17. desember). Tilsammen blir det 13 dager med juleverkstedskalender.

 

 

 

Personvern og informasjonskapsler

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier for å tilby deg så hyggelig brukeropplevelse som mulig. Du kan lese mer her.