Gå til hovedinnhold

Nettsiden er under oppdatering! Gi beskjed dersom du oppdager noen feil og mangler.

Nasjonalt senter for kunst og kultur i opplæringen ønsker dere en kreativ adventstid.

Juleverksted som adventskalender

Vår adventskalender inviterer til et lite juleverksted som kan gjøres i skolen eller barnehagen. Hver luke i adventskalenderen avslører et nytt trinn i en oppskrift på det som til slutt blir til et koselig juleprodukt.

Onsdag 18. desember

Nå nærmer det seg juleferie, og vårt juleverksted er ferdig. På bildet ser dere to ferdige produkt fra vårt adventsverksted. I dag kan dere samle trærne dere har laget, og ta gjerne bilder av dem. Dersom dere har lyst til å dele noen av dem med oss, kan dere sende inn bilder på Facebook eller på e-post til kunstkultur@nord.no. God jul fra oss ved Nasjonalt senter for kunst og kultur i opplæringen!

Tirsdag 17. desember

I dag er nest siste dag med adventskalender, og vi har laget små kremmerhus.

Mandag 16. desember

I dag kan dere lage en stjerne til å ha i toppen av treet.

Fredag 13. desember

Ha en skattejakt i klasserommet. Hva er det som kan brukes for å lage pynt til treet? Vi fant noen skjell som vi limte på en ulltråd, en klinkekule som vi surret inn i ståltråd og noen binders som vi formet om til hjerter. Det ble brukt to binders pr. hjerte. Disse formes og tapes sammen, før man surrer på tråd av et eller annet slag. Hva har dere funnet og laget pynt av? Send oss gjerne bilder av det dere har laget, enten på Facebook eller på e-post til kunstkultur@nord.no, så vil vi legge ut noen av dem i neste uke.

Torsdag 12. desember

Klipp ut et snøfnugg som kan henge på treet.

Onsdag 11. desember

Finn frem det dere har av garn og tråd. Flett eller fingerhekle en lenke til treet.

Tirsdag 10. desember

Finn frem forskjellige perler og tråd. Lag pynt som kan henges på treet.

Mandag 9. desember

Finn frem korken fra melkekartongen. Bruk en nål for å lage et hull i siden på korken, slik at man kan tre en tråd for oppheng gjennom det. Pynt korken med for eksempel maling og glitter, og heng den på treet.

Fredag 6. desember

Finn frem resten av pinnene og fest dem på den pinnen som er plassert i melkekartongen. Her har vi knytt dem på med ulltråd, men bruk gjerne andre metoder for å feste dem. Limpistol eller ståltråd kan også brukes.

Torsdag 5. desember

Fyll melkekartongen med papirkuler, og bruk gjerne papir fra papirsøpla. Nederst kan man bruke større biter, men det kan være fint med mindre biter øverst. Prøv dere frem med hvor mye papir dere skal bruke. Målet er å få det så kompakt og stødig at den lengste av pinnene kan stå i melkekartongen uten å velte. Dersom dere trenger mer tyngde, er det noe annet dere kan bruke nederst i kartongen? Eller har dere noe annet som dere kan bruke for å fylle kartongen slik at den blir stødig?

Onsdag 4. desember

La en av greinene beholde en lengde på ca. 40 cm, og del resten opp i lengder på ca. 30, 20, 15, 10 og 5 cm. Du trenger noe å måle med og noe å dele opp greinene med.

Tirsdag 3. desember

Pynt melkekartonger (skolemelk-størrelse). Her har vi valgt å male direkte på kartongen, men den kan også pyntes på andre måter. Hva med å dekke den med papir? Ta vare på korken.

Mandag 2. desember

Gå ut for å samle greiner, enten fra bakken eller på trær. Pass på at greinene er så rette som mulig. Det bør være litt lengde på dem, ca. 40 cm og oppover, og en diameter på 0,5–1,5 cm.

Du trenger ca. tre greiner til hvert «produkt».

Bruk formingsmateriell som er lett tilgjengelig på skolen eller i barnehagen. Aktiviteten åpner opp for at man kan velge litt ut fra hva man har. Man kan velge om man vil gjøre dette som samlet gruppe eller om barna lager ett produkt hver. Opplegget kan lett tilpasses alder, men kan kreve litt assistanse om de minste skal lage sitt eget.

Vi åpner en ny luke med neste trinn i aktiviteten hver kveld, søndag til torsdag. Julekalenderen avsluttes onsdag 18. desember (siste luke åpnes tirsdag kveld 17. desember). Tilsammen blir det 13 dager med juleverkstedskalender.

Personvern og informasjonskapsler

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier for å tilby deg så hyggelig brukeropplevelse som mulig. Du kan lese mer her.