Gå til hovedinnhold

Omvendt klasserom: Bruk av botanisk materiale

Ressursen er en av flere deler i temapakken Å skape i natur.

Uro i botanisk materiale, konglekrans og greinvase er tre videoressurser som kan benyttes som omvendt undervisning.

Blomsterdekoratør og pedagog Grethe Langseth viser hvordan en med enkle grep kan lage dekorative og spennende former med botanisk materiale. Hun viser ulike teknikker for sammenføying av materialer hentet i naturen. Videoene kan brukes direkte i opplæringen eller som inspirasjon for deg som skal jobbe med å skape i natur.

Uro, konglekrans og greinvase i botanisk materiale.

Uro i botanisk materiale

Med enkle verktøy og teknikker lærer du hvordan man kan lage en dekorativ uro av botanisk materiale.

Uroen kan gjøres svært enkel eller mer kompleks og kan dermed tilpasses ulike alderstrinn og mestringsnivå.

Kjerneelementet håndverksferdigheter er sentralt. Elevene utfordres også på bruk av visuelle virkemidler i åpne og utforskende prosesser.

Konglekrans

Kongler, en liten avbitertang og galvanisert vikletråd er alt som trengs for å lage små eller store konglekranser. I videoen gis profesjonell veiledning i teknikkbruk.

Teknikken passer nok best for elever på mellom- og ungdomstrinn.

Kjerneelementet håndverksferdigheter er sentralt.

Greinvase

Her kan man eksperimentere med ulikt botanisk materiale, som for eksempel strå, tørkede blomster og greiner av ulike slag. Greinvasene blir ulike og hver enkelt elev kan skape sitt særegne uttrykk.

Passer best for mellomtrinn og ungdomstrinn.

Kjerneelementet håndverksferdigheter er sentralt. Elevene utfordres også på bruk av visuelle virkemidler i åpne og utforskende prosesser.

Målsettingen med de omvendte klasseroms-ressursene er todelt:

  • For læreren: Øke lærerens kompetanse og inspirere til bruk av botanisk materiale i undervisningen.
  • For eleven: Utvikle håndlag, praktiske ferdigheter og utholdenhet ved å bearbeide botanisk materiale med enkle redskaper og teknikker, samt bruke visuelle virkemidler i utforskende prosesser.

Det faglige innholdet bygger i hovedsak på kjerneelementet håndverksferdigheter og det tverrfaglige temaet Folkehelse og livsmestring.
Uroen kan gjøres svært enkel eller mer kompleks og kan dermed tilpasses ulike alderstrinn og mestringsnivå.

Se filmene og skap egne former med det botaniske materialet som er tilgjengelig. Dersom du ønsker støtte til gjennomføring i form av en punktliste, finner du det under Gjennomføring og som vedlegg i pdf-format.

Personvern og informasjonskapsler

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier for å tilby deg så hyggelig brukeropplevelse som mulig. Du kan lese mer her.