Gå til hovedinnhold
Illustrasjonsbilde med diverse ikoner.

Julesanger som står hjertet nært

Vi finner kanskje ikke mange julesanger med ordet hjerte i teksten, men et sentralt tema i sangene er nestekjærlighet, glede og fred, noe som er gjennomgående tema i mange kulturer og religioner. Julen og kjærligheten – den finnes i hjertet ditt! Julen handler for mange om tradisjoner, og julesanger er en viktig del av disse tradisjonene. Vi har laget bildehint på noen kjente og kjære julesanger.  Klarer du å gjette hvilke julesanger det er?

Gjennomføring

Klassen deles inn grupper på 3-4 personer og svarer på hvilken julesang som det er hintet om på hvert bilde. Oppgaven vises på storskjerm foran hele klassen, og gruppene svarer i svararket. Oppgavene kan også skrives ut og deles ut til hver gruppe. Se under vedlegg for oppgaveark, svarark og fasit.

Når alle har fått svart på oppgavene går lærer gjennom fasit med klassen. Mens dere går gjennom fasiten kan dere for eksempel synge gjennom første vers av hver av sangene.

 

 

Personvern og informasjonskapsler

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier for å tilby deg så hyggelig brukeropplevelse som mulig. Du kan lese mer her.