Gå til hovedinnhold

Nettsiden er under oppdatering! Gi beskjed dersom du oppdager noen feil og mangler.

Brodert hjerte med qr-kode.

Brodert hjerte med QR-kode

Et urgammelt symbol, en tradisjonell tekstilteknikk og en moderne kode for optisk lesing av data. Hva får du da? Jo, et brodert hjerte med QR-kode!

Bruken av hjertet som visuelt symbol og motiv er så vanlig at hjerteformen fort kan bli en klisjé. Likevel har de fleste av oss et nært og positivt forhold til hjertet. I denne oppgaven settes hjerteformen inn i helt nye sammenhenger. Gjennom kreativ lek med hjertet som form, bruk av digitale verktøy og broderi som teknikk, oppstår visuelle perler med overraskende innhold for dem som tar en nærmere titt.

Tekst og foto: Hilde Hermansen, seniorrådgiver, KKS

Introduser gjerne opplegget ved å la elevene få et lite innblikk i bruken av hjertet i en kunst, design og håndverksmessig sammenheng.

Da oppgaven ble gjennomført med elever for noen år siden, ble de ferdige produktene plassert rundt i skolebygget og lokalsamfunnet. Flere fikk seg noen hyggelige overraskelser med hjertelige visdomsord på tur til butikken eller på busstoppet. Man kan selvsagt gjøre sin egen vri på selve presentasjonen. Hva med å bruke montere hjerter med QR-koder som julekort?

Opplegget er delt inn i fem deler, slik det presenteres her:

  1. Digital utforming av motiv
  2. Lage korsstingsmønster
  3. Brodere hjertet
  4. Lage QR-kode
  5. Montere og presentere

Klikk «Read More» for en kortversjon av de ulike fasene i oppgaven.

Brodert hjerte med QR-kode

Personvern og informasjonskapsler

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier for å tilby deg så hyggelig brukeropplevelse som mulig. Du kan lese mer her.