Gå til hovedinnhold

Nettsiden er under oppdatering! Gi beskjed dersom du oppdager noen feil og mangler.

Omsøm (barnekjole)

Dette er en oppgave i redesign, der elevene skal gjøre om et gammelt plagg om til en barnekjole. I faget er det viktig at elevene skal kunne dokumentere og begrunne valg i designprosessen og produktet. Det å skrive en begrunnelse når produktet er ferdig vil fungere som en bevisstgjøring i forhold til de valgene elevene har tatt. I tillegg får elevene trening i å bruke fagspråk.

  1.  Finn  et  gammelt  stoff  eller  et  gammelt plagg du kan tenke deg å jobbe med. Det må være nok stoffbiter til at du kan klippe ut deler til en barnekjole. Du kan også bruke flere typer stoff.
  2. Konstruer eller finn et ferdig mønster til en barnekjole. Tenk på snittet i kjolen, og hvordan du best mulig kan utnytte stoffet du har. Klipp ut.
  3. Sy kjolen.
  4. Begrunn  skriftlig  hvorfor  du  har  gjort  de valgene du har gjort. Skriv om stil og snitt på det forrige og det nye plagget, hvordan du har kombinert farger og mønster for å lage et moderne uttrykk. Legg gjerne ved bilder av det gamle og det nye produktet for å vise hva du har gjort.

Nettside som har samlet mange gratis mønstre til barnekjoler:

Sy det! 

Personvern og informasjonskapsler

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier for å tilby deg så hyggelig brukeropplevelse som mulig. Du kan lese mer her.