Gå til hovedinnhold

Ressurser for praktiske og estetiske fag i en digital tid

I denne spesielle tida hvor lærere og elever jobber hjemmefra, vil vi minne om vår ressursbase med undervisningsopplegg og artikler knyttet til praktiske og estetiske fag. Her finner du som alltid gratis ressurser for alle trinn.

Skolene har ulik praksis på hvilke fag de ber elevene jobbe med, og vi ser at noen skoler ikke prioriterer praktiske og estetiske fag. Hos oss får du uansett hjelp med akkurat disse fagene.

På nettsiden finner du nyheter, informasjon om fagfornyelsen, forsknings- og utviklingsarbeid og kvalitetssikrede ressurser. Et generelt søk på nettsiden finner du oppe til høyre. Søket i ressursbasen finner tydelig plassert midt på forsiden. Du kan søke på nivå/trinn, fag, type ressurs, tema eller tidsbruk.

Søk i ressursbasen

Prøv deg fram og utforsk ressurser som kan tilpasses for din klasse nå. Selv om ikke alle undervisningsoppleggene er egnet til å jobbe alene hjemme med, kan du med noen grep tilpasse flere av dem til elever som nå må jobbe hjemmefra. Alle våre undervisningsopplegg er utprøvd og kvalitetssikret av barnehagelærere og lærere i grunn- og videregående skole.

Ta gjerne kontakt med oss om du har gode erfaringer med noen av ressursene. Vi skal også prøve å utvide tilfanget av ressurser i de ulike fagene.

Vi har blant annet samlet en del ressurser for musikkfaget:

Tips og triks for hjemmeundervisning i musikk

Vi har også tips for foreldre og lærere til enkle aktiviteter i kunst og håndverk:

Inspirasjon til kunst- og håndverksaktiviteter i hjemmeskolen

Barn tegner gul blomst.

Foto: KKS Kathrine Pedersen

«Å prioritere de praktiske og estetiske fagene kan være et sjakktrekk»

«Å prioritere de praktiske og estetiske fagene kan være et sjakktrekk», skriver Nord universitet i en artikkel på sin nettside. Her har de intervjuet en lærer/student og senterleder ved KKS.

Slik kan du gjøre hjemmeskolen bedre.

Artikkelen er også publisert på forskning.no

Elevarbeider. Åtte ulike motiv tatt med mobilkamera.

Fra ressursen Mobiltelefon som skapende verktøy. Foto KKS Hilde Hermansen

Inspirasjon fra andre

Vi ser at det er opprettet flere facebook-grupper med tips til digitale lærere hvor det kan være nyttige tips. Samtidig er det viktig å sikre god kvalitet og godt personvern – det får du gjennom å bruke våre ressurser, eller undervisningsressursene til et av de andre nasjonale sentrene. Universitetet i Oslo har laget en samleside for Digital hjemmeundervisning. Her finnes en oversikt over læringsressurser, facebookgrupper og ulike verktøy samt en refleksjonslogg.

Mange skoler er kommet godt i gang med nettundervisning og flere finner også plass til praktiske og estetiske fag. På Utdanningsnytt.no kan vi lese følgende:

På Steinerskolen har elevene fortsatt både sløyd, mat og helse og musikktimer

Skolen la fram plank og spiker – nå lager elevene fuglekasser hjemme

På Sund ungdomsskule har elevene kunnet hente fuglekasse-sett på skolen å ta de med hjem, slik at de kan sette dem sammen og male dem selv.

Utdanningsdirektoratet har noen generelle råd for opplæring når elevene er  hjemme

Statped har samlet en del råd og ressurser i en idébank for spesialundervisning i hjemmet.

KHdele er digitale læringsressurser fra grunnskolelærerutdanningen ved flere norske høgskoler og universitet. Her vises korte instruksjonsvideoer med fokus på ulike teknikker innenfor bilde, tre, tekstil, leire og arkitektur.

Ressursbase

Personvern og informasjonskapsler

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier for å tilby deg så hyggelig brukeropplevelse som mulig. Du kan lese mer her.