Gå til hovedinnhold

Ny spalte i Verktøykassa – Et blikk inn

Gjennom 2022 vil vår rådgiver, Kathrine Pedersen, fortsette samarbeidet med barnehagemagasinet Verktøykassa. Der vil hun i spalten «Et blikk inn» dele spennende prosjekter fra barnehager rundt om i landet.

I første utgave kan du lese om Barnehagen hundre, og prosjektet «Gjensidig påvirkning» som de vant Barnehageprisen for i 2021. 

Skjermbilde av magasin. Foto av gutt som bærer leire.

Skjermdump Verktøykassa. Foto: Barnehagen Hundre

I denne artikkelen tar pedagogisk leder, Monica Lillegård, oss med inn på ei småbarnsavdeling.  Der undret og utforsket barna naturleira som material i et helt barnehageår.

Det er inspirerende å lese om hvordan de gjennomførte prosjektet og ikke minst se hvor kreative de var, både de ansatte og barna, med bruken av dette fantastisk, miljøvennlige og billige materialet.

Les artikkelen her: Gjensidig påvirkning s. 81. Verktøykassa 1/2022

I de kommende utgavene vil du få et blikk inn i de andre to vinnerbarnehagene som ble tildelt Barnehageprisen 2021:  Bortigard barnehage og Englia barnehage.

 

Kathrine har bidratt med flere artikler i Verktøykassa tidligere, og noen av disse kan du lese digitalt ved å trykke på lenkene nedenfor:

Kreativ forming i barnehagen. Verktøykassa 3/2019

Estetisk uttrykk med naturmaterialer s. 65. Verktøykassa 1/2020
Skaperglede og utforskertrang i uterommet s. 48. Verktøykassa 2/2020

Kunst i Barnehagen. Kunstpedagogisk prosjektarbeid i barnehagen. Verktøykassa 3/2020

 

 

Personvern og informasjonskapsler

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier for å tilby deg så hyggelig brukeropplevelse som mulig. Du kan lese mer her.