Gå til hovedinnhold
Forside på magasin og kvinne som smiler.

Spalteplass i Verktøykassa

Denne uken vil vi trekke frem et spennende samarbeid som vår rådgiver innen barnehage, Kathrine Pedersen, har gående med barnehagemagasinet Verktøykassa.

Nettsiden vår, kunstkultursenteret.no er vår primærkanal for publisering av artikler, praksisfortellinger og ressurser, men dette året har vi i tillegg et samarbeid med barnehagemagasinet «Verktøykassa». Magasinet ønsker å gi inspirasjon og ideer til barnehagen, og vi har bidratt med artikler og forslag til aktiviteter knyttet til fagområdet «Kunst, kultur og kreativitet». I Kathrines artikler i Verktøykassa fokuserer hun på skaperglede, kreativitet og estetiske opplevelser både ute og inne. Hun er særlig opptatt av at barnehagehverdagen skal preges av humor og glede, med engasjerte og lekne barnehageansatte som tørr å by på seg selv, noe hun formidler i sine artikler.

Jeg ønsker å bidra til at flere barn opplever gleden ved både å få oppleve og å skape kunstneriske og kulturelle uttrykk i barnehagen

“Jeg ønsker å bidra til at flere barn opplever gleden ved både å få oppleve og å skape kunstneriske og kulturelle uttrykk i barnehagen”, sier Kathrine. Hun samarbeider tett med flere barnehager rundt om i landet som jobber særlig godt med kunst- og kultur, og deler deres erfaringer til inspirasjon for andre barnehager.  Det nyeste nummeret, 3/2020 av Verktøykassa har tema «Kunst i barnehagen» og Kathrine skriver blant annet om tidligere vinner av Barnehageprisen, Bortigard Barnehage i artikkelen Kunstpedagogisk prosjektarbeid i Barnehagen. Der gir kunstnerisk leder Ingrid Skarprud et innblikk i deres arbeid med kunst i barnehagen. I tillegg skriver Kathrine om suksessfaktorer for å lykkes med kunst- og kultur i barnehagen, Kulturbarnprosjektet og erfaringer med å samarbeide med kunstnere i barnehagen.

Tidligere har Kathrine bidratt med artiklene under som du kan lese gratis ved å trykke på lenkene:

Estetisk uttrykk med naturmaterialer s. 65.    Verktøykassa 1/2020
Skaperglede og utforskertrang i uterommet s. 48. Verktøykassa 2/2020

I neste nummer av verktøykassa er temaet “Bærekraftige barnehager”.

Personvern og informasjonskapsler

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier for å tilby deg så hyggelig brukeropplevelse som mulig. Du kan lese mer her.