Gå til hovedinnhold
Kvinne i brun kjole står i en dansesal foran ti elever som sitter på gulvet i halvsirkel.

Katarina B. Storalm på besøk hos elevene ved danselinje på Bodø videregående skole. Foto: Nasjonalt senter for kunst og kultur i opplæringen

Dans et bilde

Kan man danse et bilde? Ja visst, og hvordan skal elevene ved danselinja på Bodø videregående skole vise oss under konferansen Estetiske lærings­prosesser – muligheter og utfordringer i grunnskolelærer­utdanningene!

Vår visuelle profil under konferansen inneholder grafiske elementer hentet ut fra kunstverket Years gone. Years to come || av Katarina B. Storalm, 2020. I løpet av konferansen vil det være flere estetiske innslag. Et av innslagene er dans fra elever ved Bodø videregående skole. Vi utfordret dem nemlig til å lage en dans med utgangspunkt i Storalm sitt bilde. En utfordring de heldigvis tok!

Illustrasjon.

Utsnitt av «Years gone. Years to come II», Katarina B. Storalm, 2020.

Møte med kunstneren

Å lage dans med utgangspunkt i et bilde er en oppgave elevene tidligere har erfaring med. Det unike i denne sammenhengen er at danseelevene har fått møte kunstneren før de skulle gå i gang med selve oppgaven. Storalm tok turen til Bodø videregående skole, og elevene fikk da en unik mulighet til å høre henne fortelle om bildet og til å stille spørsmål. Under møtet fikk elevene et innblikk i både hvordan kunstneren jobbet fram de ulike elementene i bildet, men også hva som gjorde at dette bildet ble til.

Det endelige resultatet

Det endelige resultatet vil alle som deltar på konferansen få se på Stormen konserthus torsdag 4. november få se. Vi på senteret gleder oss veldig til å se elevene danse Years gone. Years to come ||. 

I etterkant av konferansen vil det bli publisert en undervisningsressurs på bakgrunn av oppgaven danseelevene fikk.

Personvern og informasjonskapsler

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier for å tilby deg så hyggelig brukeropplevelse som mulig. Du kan lese mer her.