Gå til hovedinnhold
Bilde av barn i gule trøyer.

Foto: Musikk i Skolen

Bli med på landets desidert største allsang-kor!

Tirsdag 14. juni 2022 kl. 11.00 arrangeres Skolenes sangdag der barn over hele landet synger sammen samtidig! Skolene øver på forhånd inn årets repertoar, og følger konserten fra Oslo konserthus som streames til hundrevis av skoler i hele landet. Arrangementet er gratis og arrangeres av Musikk i Skolen i samarbeid med Oslo-Filharmonien og Krafttak for sang.

For påmelding og mer informasjon: www.skolenessangdag.no

Orkesteret og et kor på 1200 elever vil denne dagen fremføre syv nøye utvalgte sanger i flotte, nyskrevne arrangementer for vokal og orkester i Oslo Konserthus. I tillegg fremfører orkesteret kjente verk fra det klassiske skattekammeret. Barna ute på alle de påmeldte skolene og i konserthuset har på forhånd øvd på både sangrepertoaret og dansebevegelser. De står klare ved storskjermer landet rundt for å synge med under den direktesendte konserten i Oslo Konserthus. Noen klasser pynter klasserommene sine til sangfest, andre samles i gymsaler og auditorier, og noen digitalt dristige kan til og med prøve seg på en utendørs samling for hele skolen. Arrangørene har laget en egen YouTube-kanal der de sterkt oppfordrer samtlige skoler til å laste opp videoer både fra øvinger og selve konserten.

Sangene

Skjermdump fra nettsiden www.skolenessangdag.no

Repertoaret for årets Skolenes sangdag er en samling av gammel og ny musikk. Musikk i Skolen er opptatt av at barn og unge får et godt forhold til norsk musikk, og ønsker derfor å styrke norsk språk og dialekter som uttrykksform i populærkulturen. Et flertall i befolkningen bruker dialekt, og nordmenn er vant til språklig mangfold.

Skolenes sangdag-låta 2022 heter Det vi vil og er spesialskrevet av Julie Falkevik Tungevåg, Ellen Brekken og Elisabeth Mørland Nesset i gruppa Du og jeg og vi 2-3-4. I tillegg til denne sangen består årets repertoar av:

  • Kråkevisa
  • Vi står sammen
  • Stilig
  • Fin tid
  • Godmorgen Norge
  • Smilet i ditt eget speil

Positivt læringsmiljø gjennom sang

Sangdagen skal både være en kunstnerisk opplevelse, en morsom aktivitet og et verktøy for å bygge et positivt læringsmiljø på skolen. Dette skal være en dag der elever i ulike aldre samles rundt sangen som en aktivitet som skaper glede og fellesskap. Sammen skapes landets desidert største allsang-kor!

Oppvarming

Det er både lurt og gøy å varme opp stemmen før man skal øve på sangene. Vi har laget en ressurs med forslag til ulike oppvarmingsøvelser her:

Skermbilde av ressurs Oppvarming i sang

Personvern og informasjonskapsler

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier for å tilby deg så hyggelig brukeropplevelse som mulig. Du kan lese mer her.