Gå til hovedinnhold
kort med tråd i

Navneskiltene under konferansen var preget av tema for konferansen. Her representert med navneskiltene til årets arbeidsutvalg (Felicity Burbridge Rinde, Silje Valde Onsrud, Bengt Arve Haugseth og Kristin Hals Kummernes).

Bærekraftig musikknettverk

Mandag 21.10  og tirsdag 22.10 var det Nettverkskonferanse for musikk i lærerutdanningene, og det ble to fine dager ved Høgskulen på Vestlandet. Tema for konferansen var Musikkfaglige bidrag til bærekraftig utvikling, og det kom mange gode innspill til hvordan man kan tenke bærekraft inn mot faget.

Bærekraft

For å komme godt inn i temaet ble alle FNs bærekraftsmål gjennomgått, og alle presentasjoner ble linket opp mot ett eller flere av disse. I fagfornyelsen er bærekraftig utvikling tatt ut av musikkfaget, men alle fagene skal likevel forholde seg til den overordnede delen av læreplanverket. For å kunne argumentere for musikkfaget som samarbeidspartner i tverrfaglig arbeid med temaet, var det veldig fint å få definert hva bærekraft er og relevansen til bærekraftsmålene.

Musikalske innslag

I tillegg til et program med keynote og praksis- og forskningspresentasjoner fikk vi også nyte musikalske innslag. Mandag fikk vi og en gruppe skoleelever høre ny barnemusikk om livet i fjorden og i fjæresteinene, da Lena Skjerdal, Knut Lothe og Erik Halvorsen hadde konsert om Konrad Kråkebolle og andre fjærefanter. Tirsdag fikk vi flott korsang av musikkstudenter ved HVL.

Nettverk for musikk i lærerutdanningene er et samarbeid mellom Nasjonalt senter for kunst og kultur i opplæringen og universitet- og høgskolesektoren med fokus på forskningsformidling og erfaringsdeling. Denne gangen var det Høgskulen på Vestlandet, campus Bergen som var vertskap.

Programmet for nettverkskonferansen.(pdf)

Vi ser allerede frem til neste års konferanse i Tromsø med UiT Norges arktiske universitet som vertskap!

Personvern og informasjonskapsler

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier for å tilby deg så hyggelig brukeropplevelse som mulig. Du kan lese mer her.