Gå til hovedinnhold
Symaskin i dunkel belysning

Vg1 design og tradisjonshåndverk: Hold deg oppdatert!

Det blir en travel vår i forbindelse med fagfornyelsen. Det nye utdanningsprogrammet Vg1 design og tradisjonshåndverk er ett av flere det har vært innspillsrunde på. I første omgang er det læreplanens innledning, Om faget, Udir har bedt om synspunkter på.

Som kjent er strukturendringer på yrkesfag en del av fagfornyelsen. For nåværende Vg1-tilbud i design og håndverk er endringene store, da dette deles i to ulike utdanningsprogram. Fra høsten 2020 igangsettes de nye Vg1-tilbudene, som foreløpig kalles Vg1 design og tradisjonshåndverk og Vg1 frisør, blomster- og interiørdesign.

I møte med Udir og Faglig råd for Vg1 design og tradisjonshåndverk, 13.02.19, fikk KKS innblikk i kompleksiteten og utfordringene for det nye Vg1-tilbudet. Tilbudet skal favne bredt og ivareta de små og verneverdige fagene, samtidig som f.eks. tekstilindustrien har sine forventninger om kompetente arbeidstakere i et framtidsperspektiv.

 

Om faget

KKS sine tanker om første del av læreplan for Vg1 design og tradisjonshåndverk, Om faget, er sendt til Utdanningsdirektoratet. Til sammen ble det levert 78 innspill på Om faget for tilbudet før fristen, 18. februar, 2019.

Det ligger mye bra i den foreløpige teksten Om faget, men KKS har påpekt at det er nødvendig med større fokus på innovasjon, produktutvikling, designprosesser og teknologi. Bare slik kan utdanningsprogrammet forsvare sin legitimitet og bli et attraktivt og framtidsrettet tilbud for den enkelte elev og for samfunnet som helhet. Les hele vårt innspill her.

 

Videre høringer våren 2019

I april 2019 vil Udir be om innspill på kompetansemål og innholdet i hele læreplanen. Blant annet er det høring på hva som skal bli det nye Vg1-tilbudets endelige navn.

Den formelle høringen åpner 1. juli og avsluttes 1. november 2019.

 

Hold deg oppdatert på fagfornyelsen og det som skjer utover våren!

Personvern og informasjonskapsler

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier for å tilby deg så hyggelig brukeropplevelse som mulig. Du kan lese mer her.