Gå til hovedinnhold
Jente som holder et kamera foran ansiktet.

Foto: Barnehagene i Ringebu kommune

Vi søker senterleder

Nå har du en unik sjanse til å være en pådriver for å styrke kvaliteten på kunst- og kulturfag i opplæringen! Vi søker en engasjert, visjonær, strategisk og samarbeidsorientert leder, som brenner for kunst- og kulturfagene i opplæringen.

Ved Nasjonalt senter for kunst og kultur i opplæringen (KKS) har vi ledig en 100% stilling som senterleder for snarlig tiltredelse. Vi holder til på Nord universitetet, Fakultet for lærerutdanning og kunst- og kulturfag, studiested Bodø. Søknadsfristen er 27. mai.

Stillingsutlysingen kan du lese her

Hva gjør vi?

Senterets overordnede mål er å styrke kvaliteten på kunst- og kulturfagene i opplæringsløpet i tråd med nasjonale føringer, erfaringer fra praksisfeltet og relevant forskning.

KKS utvikler kvalitetssikret støtte- og veiledningsmateriell for sektoren, og driver et målrettet arbeid inn mot barnehagemyndigheter, skoleeiere og ansatte i barnehage, skole, lærerutdanning og PPT. For KKS er det viktig å støtte lærerutdanningene i deres arbeid med kompetanseutvikling innenfor kunst- og kulturfag i skolene og barnehagene, blant annet gjennom desentralisert kompetanseutvikling. Senteret formidler og tar initiativ til forskning. Vi koordinerer flere faglige nettverk i UH-sektor, og samarbeider med andre aktører lokalt, regionalt, nasjonalt og internasjonalt.

Senteret bidrar aktivt inn i den pågående fagfornyelsen. Samisk kunst og kultur, og bruk av kunstfag i spesialpedagogisk arbeid, er noen områder vi har hatt et spesielt fokus på. Kunnskapsdepartementets strategiplan for praktisk og estetisk innhold i barnehage, skole og lærerutdanning, Skaperglede, engasjement og utforskertrang, gir viktige signaler for det videre arbeidet med fagene.

Hvem ser vi etter?

Vi søker nå en engasjert, visjonær, strategisk og samarbeidsorientert leder, som brenner for kunst- og kulturfagene i opplæringen. Vi ønsker at ny leder kan være med på å forsterke forskning og utvikling ved senteret. Utfordringene og mulighetene er mange.

Senteret har et godt arbeidsmiljø med engasjerte ansatte, som samarbeider godt i team. Vi ønsker oss en leder som kan motivere og løfte fagene sammen med oss. Vi vil sette stor pris på en kreativ leder med humor og evne til nytenkning.

Les stillingsutlysningen, og ikke nøl med å ta kontakt med oss.

Søknadsfrist 27. mai 2020

Stillingsutlysingen kan du lese her

Bodø2024

Bodø ble valgt som Europeisk kulturhovedstad i 2024. Nord universitet og KKS har bidratt i prosessen fram mot søknaden. Vi tror at Bodø som Europeisk kulturhovedstad 2024 vil føre til et løft for kunst- og kultursatsingen i skole og barnehage i landsdelen, nasjonalt og internasjonalt.

18.mai ble det klart at Bodø2024 fikk statsgaranti! Bli med på kultursatsingen!

Personvern og informasjonskapsler

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier for å tilby deg så hyggelig brukeropplevelse som mulig. Du kan lese mer her.