Gå til hovedinnhold
Stabel med hefter.

Samisk kulturforståelse i barnehage og skole

I samarbeid med Nasjonalt senter for samisk i opplæringen har vi utviklet heftet «Samisk kulturforståelse i barnehage og skole». Heftet består av syv artikler fra forskjellige områder i Sápmi som tar utgangspunkt i den lokale kulturen.

  • Birgit Andersen er styrer i Vuonak mánájåroj og har skrevet artikkelen «Samisk blikk i barnehagen»
  • Maja Dunfjeld er duojár og forsker, og har skrevet artikkelen «Ornamentikk – samisk tradisjonskunnskap i barnehage og skole»
  • Elle Sofe Sara er danser og koreograf har skrevet artikkelen «Dans med samisk og urfolkstematikk»
  • Lærer Lisbet Hansen og Anne Birgitte Fyhn, professor i matematikk ved UiT, Norges arktiske universitet, og professor II i matematikk ved Samisk høgskole, har skrevet artikkelen «Kan det lages mønster på ski?»
  • Karen Anne Buljo, er lærer og forfatter og har skrevet artikkelen «Muntlig tradisjon puster liv i kulturen»
  • Máret Rávdná M. Buljo, er reindriftsutøver og ildsjel for samisk matkultur, og har skrevet artikkelen «Samisk mat og tradisjoner – med samisk tradisjonell tankegang inn i fremtiden?»
  • Siri Nystø Ráhka er doktorgradsstipendiat og har skrevet artikkelen «Samisk språkarena»

Heftet vil bli utgitt i tre ulike utgaver der du vil finne alle tekstene både på norsk og et av de tre samiske språkene, nord- , sør- og lulesamisk. Denne første utgaven er nordsamisk og norsk.

Vi håper artiklene vil fremme samisk kulturforståelse i opplæringen, og bidra til refleksjon og samtale om temaet blant lærere i barnehagen og skolen.

Forside av heftet Samisk kulturforståelse i barnehage og skole.

Klikk på bildet eller på denne knappen for å lese mer om heftet

Personvern og informasjonskapsler

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier for å tilby deg så hyggelig brukeropplevelse som mulig. Du kan lese mer her.