Gå til hovedinnhold
Rødt og lilla mønster. Gerhard Munthe i hvite bokstaver.

Kunstformidling for barn

Nasjonalmuseets vandreutstilling «Gerhard Munthe – Eventyrlige interiører» inviterer oss inn i kunstnerens univers og inspirerer til kreativitet.

Utstillingen reiser rundt i landet fram til desember 2020, og vi på Nasjonalt senter for kunst og kultur i opplæringen var så heldig å få delta på guidet omvisning med kunstformidler Anne-Grethe Ellingsen på Bymuseet i Bodø.

Gerhard Munthe (1849–1929) var en svært produktiv kunstner som dekket de fleste felter innenfor kunstindustrien. Særlig gjorde han en stor innsats innen romutsmykning, blant annet i Håkonshallen i Bergen, Strand gård i Numedal og Eventyrværelset på Holmenkollen Turisthotell. Munthe laget ikke bare veggutsmykninger, men tegnet også møbler, dører og annet inventar. Munthe blir sett på som vår første industridesigner og vakte oppsikt både i inn- og utland. (nasjonalmuseet.no)

Barn på museet

Nasjonalmuseets formidlingskurator Helga Gravermoen har laget formidlingsmateriell og lærerveiledning med forslag til pedagogiske opplegg knyttet til utstillingen. Dette kan man finne på Nasjonalmuseet sine nettsider og kan brukes både til forberedelse og etterarbeid i tilknytning til utstillingen . Formidlingsmateriellet har kunstformidler Anne-Grethe Ellingsen på Bymuseet i Bodø videreutviklet og tilpasset til de ulike gruppene hun har hatt på besøk. Ellingsen ønsker å legge vekt på at barna får ta i bruk flere sanser i møte med kunsten og at formidlingen skal oppleves som inspirerende og spennende. Hun trekker fram at samarbeidet med kunstformidlere på de museene som har hatt utstillingen tidligere har vært svært nyttig i dette arbeidet og at de har delt gode erfaringer med hverandre.

Nasjonalt senter for kunst og kultur i opplæringen har inngått et samarbeid med Anne-Grethe Ellingsen og Bymuseeet i Bodø og vil til høsten publisere ressurser knyttet til Gerhard Munthe- utstillingen og kunstformidling for barn.

 

Gerhard Munthe.

Museumspedagog og programansvarlig ved Bymuseet i Bodø, Heidi Fagervik , Kirsti Saxi fra Nasjonalt senter for kunst og kultur i opplæringen og kunstformidler Anne-Grethe Ellingsen ser frem til et tett samarbeid.

 

Utstillingens reiserute
2018
7. okt – 21. des Sunnmøre Museum

2019
10. jan – 3. mars Glomdalsmuseet
14. mars – 19. mai Romsdalsmuseet
29. mai – 18. aug Nordlandsmuseet
5. sept– 27. des Haugesund Billedgalleri

2020
12. jan – 15. mars Hardanger Folkemuseum
21. mars – 7. juni Søgne Gamle Prestegard
13. juni – 6. sept Sigdalsmuseum
3. okt – 4. des Galleri 2, Stamsund

 

Personvern og informasjonskapsler

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier for å tilby deg så hyggelig brukeropplevelse som mulig. Du kan lese mer her.