iframe{width:100%;}table a {display: inline-block;} Gå til hovedinnhold

Kunst og kultur i opplæring – ny vitenskapelig skriftserie

Kunst og kultur i opplæring er en vitenskapelig serie utgitt av NOASP, Cappelen Damm Akademisk. Skriftserien er initiert av Nasjonalt senter for kunst og kultur i opplæringen ved Nord universitet og drives gjennom et samarbeid med Universitetet i Agder, Høgskulen på Vestlandet og Høgskolen i Østfold. 

Tekst: Cappelen Damm Akademisk / Merete Hassel, seniorrådgiver, KKS

Kunst og kultur i opplæring publiserer forskning knyttet til kunst- og kulturrelaterte temaer i hele opplæringsløpet, fra barnehage og skole til lærerutdanning. Serien har som mål å fremme ny fagspesifikk, tverrfaglig og interdisiplinær forskning, og utviklingsarbeid innen eksempelvis kunst og håndverk, musikk, dans, film, litteratur, drama og teater. Hensikten er å inspirere til dialog og samarbeid mellom fag- og forskningsmiljøer og praksisfelt om sentrale spørsmål og aktuelle tematikker.

Skriftserien tilbyr både antologier og monografier. Disse utgis med åpen tilgang (Open Access) og med mulighet for print on demand.

Redaksjon for skriftserien

Hovedredaktør
Regine Vesterlid Strøm, førstelektor (ph.d.), Nord universitet, Fakultet for lærerutdanning og kunst- og kulturfag

Regine Vesterlid Strøm, Nord universitet. Foto: Mats Jensaas.
Ann Karin Orset, KKS og Regine Vesterlid Strøm, Nord universitet

Redaksjonsråd
Ann Karin Orset, Senterleder/førsteamanuensis, Nord universitet, Nasjonalt senter for kunst og kultur i opplæringen, Lisbet Skregelid, professor, Universitetet i Agder, Institutt for visuelle og sceniske fag
Jon Øyvind Hoem, førsteamanuensis, Høgskulen på Vestlandet, Institutt for kunstfag, Kristine Høeg-Karlsen, professor, Høgskolen i Østfold, Institutt for pedagogikk, IKT og læring.

Les mer om skriftserien Kunst og kultur i opplæring hos NOASP, Cappelen Damm Akademisk.

Kommende titler

Styrket demokrati og forebygging av fordommer og utenforskap gjennom estetiske læringsprosesser i lærerutdanning

Denne antologien er allerede i prosess.

Redaktører: Claudia Lenz, Dembra Lærerutdanning og Ann Karin Orset, Nord universitet, Nasjonalt senter for kunst og kultur i opplæringen

Utgivelsesdato: Februar, 2025

Invitasjon til å sende inn bidrag til antologi innen tematikken Estetiske læringsprosesser i grunnskolelærerutdanning er kunngjort. Frist for innsending av abstrakt er 22. mai. Les mer om retningslinjer for innsending av bidrag i Call: Estetiske læringsprosesser i grunnskolelærerutdanning.

Abstrakt sendes til ann.k.orset@nord.no merket «Skriftserie KKO, estetiske læringsprosesser» i emnefeltet

Redaktører: Ann Karin Orset, Nord universitet, Nasjonalt senter for kunst og kultur i opplæringen, Jon Hoem, Høgskulen på Vestlandet, Marit Synnøve Krogtoft, OsloMet, Regine Vesterlid Strøm, Nord universitet.

Les mer om skriftserien Kunst og kultur i opplæring hos NOASP, Cappelen Damm Akademisk.

Personvern og informasjonskapsler

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier for å tilby deg så hyggelig brukeropplevelse som mulig. Du kan lese mer her.