Gå til hovedinnhold

KUNST I NATUR – BarneLabben 2018

Respekt for naturen, estetiske læringsprosesser, glede og mestring møter ungene som får utfolde seg i og med naturen som inspirasjon. BarneLabben er et unikt tilbud man kan la seg inspirere av ved skolestart!

«Se! En kattekanin som står på ski uten å ha ski!». Utropet kommer fra Sigrid, som har vært på Kjerringøy og deltatt på BarneLabben 2018 sammen med 12-13 andre barn. I løpet av fire flotte augustdager har ungene, under veiledning av profesjonelle kunstnere, jobbet kreativt med ulike materialer i det spektakulære naturlandskapet. KKS har vært så heldige å få følge barn og kunstnere en av disse dagene.

Respekt for naturen er selve fundamentet i tenkningen rundt Barnelabben, forteller kunstner og initiativtaker Ane Øverås, som også står bak Kjerringøy Land Art Biennale. BarneLabben arrangeres rett etter Kjerringøy Land Art Biennale. Ungene får dermed skape sine egne uttrykk i nær sammenheng med profesjonell Land Art.

På BarneLabben skal ungene kunne jobbe fritt i skapende prosesser og lære om naturmaterialer, håndverksteknikker og redskapsbruk. Å bruke hele kroppen, samt å oppleve stolthet, glede og mestring er også viktige målsetninger.

Hender som hviler på steiner

Det som utspiller seg mellom lyngrabbene og i fjæra på Kjerringøy er estetiske læringsprosesser i praksis. Gjennom kroppslige, sansemessige erfaringer og lek med ulike problemstillinger tilegner ungene seg ny kunnskap.

KKS fulgte Barnelabben 2018 en dag. Les mer om dette unike tilbudet.

 

Personvern og informasjonskapsler

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier for å tilby deg så hyggelig brukeropplevelse som mulig. Du kan lese mer her.