Gå til hovedinnhold
En gruppe mennesker rundt en rollup .

Kulturbarn er godt i gang!

De seks kommunene som deltar i Kulturbarn-prosjektet får tilbud om kompetanseheving og kunstmøter med profesjonelle aktører gjennom deltagelse i prosjektet.

Kommunene har valgt ulike kunstuttrykk og innfallsvinkler, men felles for alle er at de ønsker å styrke de ansattes kompetanse og bidra til at de ansatte føler seg trygg i rollen til å drive arbeidet videre. Vi føler oss heldige som fikk engasjert så mange dyktige utøvere og formidlere som både kan gi barna en god kunstopplevelse og samtidig inspirere og bidra til økt kompetanse hos de ansatte.

På bakgrunn av kommunenes ønsker, organiserte vi følgende program for høsten 2019

 

 

Målselv kommune

Kvinnelig danser og mannlig saksofonist har forestilling for skolebarn.

Foto: Arthur Arnesen

Målselv har valgt å jobbe med dans og de har gjennom kulturbarnprosjektet samarbeidet med dansekunstner Silje Johnsen. Johnsen er opptatt av at terskelen for å oppleve dans skal være lav. I det siste har arbeidet hennes handlet om å gjøre abstrakt dans tilgjengelig for et ungt publikum.

På nyåret får barna oppleve produksjonen Ubeskrivelig! Ubeskrivelig! er en forestillingsopplevelse for barn hvor danser Silje Johnsen og saxofonist Ola Rokkones inviterer det unge publikummet med til å sette ord på dans og musikk. I etterkant av forestillingen deltar elevene på et verksted, der scenografien og verktøy fra forestillinga tas i bruk. Målgruppen er 1-4 klasse, men de eldste barna i barnehagen kan også inviteres med.

Les mer om Ubeskrivelig!

 

Nye Øygarden kommune

To smilende kvinner og en lilla sau.

Nye Øygarden kommune ønsket å starte med uttrykksformene musikk og drama. Adele Lærum Duus er skuespiller, figurspiller, forfatter og litteraturformidler. Hun besøkte Nye Øygarden kommune og har hatt workshop i skyggeteater for barnehageansatte. I tillegg har hun og skuespiller Monica Solheim framført figurteaterforestillingen «Himmelspringaren» i tre barnehager.

Les mer om Adele Duus

 

Kristiansand kommune

Kvinne med langt hår.

Ingrid Skarprud, kunstnerisk leder i Bortigard barnehage i Bergen er kunstner og pedagog og jobber mye med kunstpedagogisk prosjektarbeid. Hun holdt et inspirerende innlegg på kickoffen til prosjektet tidligere i år, og i høst tok hun turen til Kristiansand for å dele mer av sin kunnskap om arbeid med visuell kunst for barn. Skarprud ledet workshops for både barn og voksne i tre barnehager.

Les mer om Skarpruds kunstpedagogiske prosjektarbeid her

 

 

Fredrikstad kommune

Kvinne som danser.

Fredrikstad ønsket i likhet med Målselv, å jobbe med dans og fikk besøk av danser og pedagog Annette Brandanger.  I sin undervisning er Annette opptatt av bevegelseslære, ulike danseteknikker og akrobatikk. Med utgangspunkt i temaet Dans og bevegelse holdt hun først workshop med kulturskolelærere og barnehagepersonale. Deretter fikk barn i tre barnehager delta på workshop og oppleve glede ved dans og bevegelse sammen med Brandanger og barnehagepersonalet.

 

Les mer om Annette Brandanger

 

Røros kommune

Dame og mann spiller på røde tromboner.

Livsgledekurator, musiker og musikkpedagog Gro Arnesdatter Hansen dro til Røros for å ha workshops med personalet fra barnehager, kulturskolen og sykehjem knyttet til generasjonssang.  Deretter hadde hun med seg jazzmusiker Dag Einar Eilertsen, som hun samarbeider med i gruppen «Duo Juhuu», som utøver musikk for de yngste. På Røros ble det musikk i samspill med barn og eldre, et samarbeid mellom barnehage og sykehjem

Les mer om Gro Arnesdatter Hansen

 

 

Sunnfjord kommune

Nært portrett av kvinne med mørkt kort hår.

Folkemusikksanger og pedagog Unni Løvlid har holdt kurs for kulturskolelærere og barnehageansatte om «Sogn for born» og hvordan man kan formidle og bruke folkemusikk i arbeid med barn.

Deretter holdt hun konsert og workshops i tre barnehager der hun la opp til at alle barn og voksne var aktive underveis og lekte sammen i møte med musikken. Inspirerende dager for store og små der de fikk bli enda bedre kjent med folkemusikken fra sitt hjemfylke.

 

Les mer om Unni Løvlid

 

 

Personvern og informasjonskapsler

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier for å tilby deg så hyggelig brukeropplevelse som mulig. Du kan lese mer her.