Gå til hovedinnhold
Logoen til barnehageprisen. Oransje blomst.

Juryen er klar!

Den nasjonale barnehageprisen for kunst og kultur skal snart deles ut, og fristen for å søke er 26. august 2021. Alle barnehager i Norge inviteres herved til å søke på prisen! Etter søknadsfristen vil en jury jobbe med innsendte søknader for å kåre tre verdige vinnerbarnehager. Juryen for 2021 er nå klar, og her er en presentasjon av medlemmene.

Inger Margrethe Stoveland

Kvinne med gul jakke og blått skjerf.

Foto: Hydar Dewachi

Inger Margrethe er leder for Fluks – Senter for ung kunst og kultur ved Universitetet i Agder. Hun arbeider lokalt, nasjonalt og internasjonalt med prosjekter som støtter og utvikler unge kunstnere, samt som prosjektleder for større kunstprosjekt som involverer mange barn og unge i Kristiansandsområdet. Blant disse er Skapende Barn, Barnas Rutpluks, Slow Bridge og MyMachine.

Inger er utdannet innenfor litteraturvitenskap, kunst og administrasjon. Hun har også arbeidet aktivt som scenekunstprodusent i Jo Strømgren Kompani. Inger Margrethe var også prosjektleder for Kristiansand kommune i Kulturbarnprosjektet som KKS ledet i samarbeid med Kulturtanken og Norsk Kulturskoleråd.

 

Anne Helga Henning

Kvinne med lyst hår og briller.

Foto: Privat

Anne Helga Henning er utdannet ved Kunstakademiet i Trondheim og hun har videreutdanning som atelierista fra Reggio Emilia instituttet i Stockholm. Hun har jobbet som atelierista på Svartlamon kunst og kulturbarnehage i Trondheim fra 2007 til 2017. Gjennom hennes 10 år lange samarbeid som atelierista ved Svartlamon barnehage over, har barnehagen vunnet den nasjonale barnehageprisen tre ganger.

Henning har vært engasjert i ReMidadagene i Trondheim både i 2012, 2014, 2016 og 2018. ReMidadagene har fokus på små barn, gjenbruk og estetiske prosesser og produseres av Reggionettverket i Trondheim i samarbeid med ReMida Trondheim.

Siden 2018 har Henning vært ansatt i en 50% stilling som universitetslektor i tegning ved fakultet for arkitektur og design på NTNU. Hun har likevel fortsatt å jobbe med barn i ulike estetiske prosesser, både innenfor barnehage og skole. Hun har også holdt mange foredrag og workshops for pedagoger.

 

 

Kathrine Pedersen

Foto: Gro Eli Stoltenberg

Kathrine er ansatt som rådgiver ved Nasjonalt senter for kunst og kultur i opplæringen (KKS) og har et særlig ansvar for barnehagefeltet. Hun er utdannet barnehagelærer og har jobbet som pedagogisk leder i barnehage i flere år. Som pedagogisk leder var hun opptatt av å skape arenaer hvor barna fikk rom for å oppleve og skape, eksperimentere og få inspirasjon til egne kunstneriske uttrykk. På KKS har hun jobbet med prosjekter som Kulturbarn, REKOM, utvikling av undervisningsopplegg og støtteressurser, samt at hun har skrevet artikler for både Barnehagefolk og Verktøykassa.

 

Om prisen

Kunst- og kultursenteret har delt ut Den nasjonale barnehageprisen for kunst og kultur siden 2008 og i 2021 skal den deles ut til tre barnehager. Vinnerne mottar 10 000 kr som skal være øremerket videre arbeid med kunst- og kulturfaglig arbeid i barnehagen og en skulptur av Harald Bodøgaard.

Søknadsfrist 26.08.21

Søk barnehageprisen!

Personvern og informasjonskapsler

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier for å tilby deg så hyggelig brukeropplevelse som mulig. Du kan lese mer her.