iframe{width:100%;}table a {display: inline-block;} Gå til hovedinnhold

Skjermdump fra udir.no: Siste forslag til nye læreplaner for grunnskolen, gjennomgående fag i videregående samt programfag kom i dag.

Høringen på nye læreplaner er her!

Utdanningsdirektoratet legger til rette for at lærere og andre som jobber med læreplanene kan være med på å utforme sitt viktigste styringsdokument.

Nye føringer

I stort sett alle fag er det til sammenligning med LK06 en betydelig reduksjon i antall kompetansemål. Vi kan også lese en beskrivelse av hvordan hvert enkelt fag skal vurderes. Koblingen til Overordnet del – verdier og prinsipper er synliggjort. I kunst og håndverk er ikke timeantallet endret, likevel ser man at høringen uttrykker en dreining tilbake til verkstedene. Det er også tydelig at en ønsker å sikre at elevens læring står i sentrum gjennom praktisk arbeid i materialene.

Læreplanene skal fastsettes høsten 2019 og tas i bruk fra skolestart i 2020. Kunst- og kultursenteret vil kommentere de nye høringene for musikk, kunst og håndverk og duodji innen 18. juni, og vil med dette oppfordre alle våre lesere til å gjøre det samme.

Du finner alle fagene på udir.

Kunst- og kultursenteret følger fagfornyelsen tett. På kunstkultursenteret.no/fagfornyinga kan du se alle artiklene vi har skrevet om de nye læreplanene.

https://vimeo.com/320533151

Personvern og informasjonskapsler

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier for å tilby deg så hyggelig brukeropplevelse som mulig. Du kan lese mer her.