iframe{width:100%;}table a {display: inline-block;} Gå til hovedinnhold
Barnehender som filer på et trestykke.

Foto og grafisk design: Bibbi Omtveit/Kunst og design i skolen

Få fart på tresløyden!

Har du gode oppgaveideer til hvordan elever kan få bedre læringsutbytte på sløydsalen?

Prosjektet Ferdighetstrapp i tresløyd har som mål å bidra til å øke barn og unges håndverksferdigheter innen tresløyd. Prosjektet er støttet av Håndverksløftet v/Sparebankstiftelsen og ledes av Eva Lutnæs, professor ved OsloMet og lærer ved Ener ungdomsskole.

Nasjonal konkurranse

Gjennom en nasjonal konkurranse er målet å samle oppgaveideer, som kan øke elevenes håndverkskompetanse og få fart på tresløyden. Kanskje kan nettopp du eller noen du kjenner bidra med gode oppgaveforslag?

Prosjektet etterspør ideer til fire oppgaver i tørt eller vått tre, med en tydelig progresjon i vanskelighetsgrad for elever fra 1. – 10. trinn. En jury velger ut de tre beste ferdighetstrappene, som premieres og prøves ut i grunnskolen. Prosjektet omfatter også sommerleir for barn og unge med utvikling av digitale ressurser for tresløyd. Disse gjøres tilgjengelig på nettsidene til Kunst og design i skolen.

Ferdighetstrapp i tresløyd er et samarbeid mellom Håndverksløftet v/ Sparebankstiftelsen, Kunst og design i skolen, OsloMet, Universitetet i Sørøst-Norge (USN), Oslo kommune, Norsk folkemuseum, Norges husflidslag, Hjerleid Handverksskole og Nasjonalt senter for kunst og kultur i opplæringen (KKS).

Les mer hos Kunst og design i skolen (KDS)

Ta en titt på konkurranse-utlysningen under. Søknadsfrist er 15. mai 2024,

Meld deg på Ferdighetstrapp i tresløyd her.

Personvern og informasjonskapsler

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier for å tilby deg så hyggelig brukeropplevelse som mulig. Du kan lese mer her.