Gå til hovedinnhold
Gutt som synger i mikrofon.

Foto: Jason Rosewell

Drama/teater for demokrati og medborgerskap

I anledning FN-dagen 24. oktober 2021 byr vi på en «smakebit» av vår splitter nye kompetansepakke Drama/teater for demokrati og medborgerskap, som snart lanseres i sin helhet.

Kompetansepakken tar utgangspunkt i det tverrfaglige temaet Demokrati og medborgerskap i Kunnskapsløftet, Læreplanverket LK20, og beskriver drama/teaterfagets sentrale verdier og grunnelementer.

Innhold

I kompetansepakken finner du ulike undervisningsopplegg og ressursmateriale for 8. til 10. klassetrinn. Som underviser velger du selv hvordan du vil sette sammen og benytte ressursmaterialet bestående av øvelser, fagstoff og artikler. I tillegg får du tilgang til tre inspirerende videointervjuer: Ett om revitalisering av sjøsamiske kulturtradisjoner gjennom bruk av teater og musikk, ett om bevegelsen Stopp Hatprat om deres bruk av dialog for å forebygge rasisme og utenforskap, samt ett med Afrikansk Kultursenter (CAK) om hvordan teater, kunst- og kulturformidling kan forebygge utenforskap og rasisme.

Målgruppe

Kompetansepakkens innhold er produsert for undervisning på ungdomstrinnet, men deler av den er relevant også for lavere trinn, videregående opplæring og lærerutdanningsinstitusjoner.

Samarbeid med Dembra

I forbindelse med utviklingen av kompetansepakken har Nasjonalt senter for kunst og kultur i opplæringen (KKS) samarbeidet om to undervisningsopplegg med fagpersoner knyttet til den nasjonale satsningen Demokratisk Beredskap mot Rasisme og Antisemittisme (Dembra), lokalisert under Senter for studier av Holocaust og livssynsminoriteter (HL-senteret). Oppleggene har en utforskende, dialogbasert og estetisk tilnærming til arbeid relatert til begreper som rasisme og identitet. Dramatisering vektlegges brukt som middel til å skape refleksjon, forståelse og et inkluderende skolemiljø.

Ressursene er gratis, og den ene av dem finner du under:
Begrepsøvelse: Hva vil det si?
Dramatisér det! Identitetsøvelse – Vis det!» kommer snart!

Lenker

Begrepsøvelse: Hva vil det si? Dramatisér det!

Dembra

Senter for studier av Holocaust og livssynsminoriteter (HL-senteret)

Personvern og informasjonskapsler

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier for å tilby deg så hyggelig brukeropplevelse som mulig. Du kan lese mer her.