Gå til hovedinnhold
Barn i bevegelse i et klasserom.

Foto: Musikk i Skolen

Bli en Syngende skole

På en Syngende skole kan alfabetet synges, matematikk blir til sanglek, og midt i naturfagtimen rekker en småtrøtt elev opp hånden og sider “nå må vi synge, så vi får litt energi igjen!”

Syngende skole:

Forskning på sang og helse viser at det å synge sammen styrker opplevelsen av tilhørighet, identitet og samhold. I tillegg reduseres stressnivået i kroppen, og produksjonen av lykkehormoner stimuleres. Sang krever heller ingen instrumenter, og er enkelt å dra i gang – hvor- og når som helst!

Syngende skole er et skoleutviklingsprogram som skal styrke og forankre sangen som en naturlig del av skolehverdagen og skolens virksomhet. Vi ønsker at dagens generasjon av barn og unge skal få anledning til å bli kjent med og utvikle sin egen stemme, og få et felles repertoar de kan eie resten av livet. Sangaktivitet bidrar til en styrket identitetsfølelse, og til å bygge en mer bevisst og stødig kulturell grunnmur. Syngende skoler jobber for å forankre sangen som en naturlig og aktiv del av skolehverdagen til alle elevene. Dette skjer gjennom:

  • Å skape en positiv holdning til sang på skolen.
  • Å styrke sang som et aktivt virkemiddel for et bedre skole- og læringsmiljø.
  • Å gi lærerne nødvendige kompetanse og metodiske verktøy til å arbeide med daglig sang.
  •  Å etablere permanente rutiner og systematikk for å sikre daglig sang for alle skolens elever.

Syngende skole utvikles og driftes av Musikk i Skolen

Les mer og bli en Syngende skole på www.syngendeskole.no

 

Personvern og informasjonskapsler

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier for å tilby deg så hyggelig brukeropplevelse som mulig. Du kan lese mer her.