Gå til hovedinnhold
Barn holder malekost.

Barnehageprisen 2023

Den nasjonale barnehageprisen for kunst og kultur skal deles ut på nytt våren 2023 og vi inviterer alle barnehager i Norge til å søke!

Hvordan går man fram?

  • Planlegg, gjennomfør og dokumenter et kunst- og kulturprosjekt i barnehagen
  • Fyll ut og send inn prosjektbeskrivelsen som du finner malen på vår nettside.

To kategorier

I 2023 skal det deles ut to priser, én i kategorien «Musikk» og en i kategorien «Åpen klasse». Denne kategorien kan eksempelvis ha fokus på kunst og håndverk, samisk kunst og kultur, drama, litteratur, og dans for å nevne noe.

Hva legges det vekt på i søknaden?

Søknadene vil bli vurdert av en jury bestående av fagpersoner fra ulike deler av barnehagefeltet. Prosjektet det søkes for, må være ferdig gjennomført før søknaden sendes inn. Uferdige prosjekter vurderes ikke av juryen. Prosjektet og søknaden skal være godt forankret i Rammeplan for barnehagens innhold og oppgaver og synliggjøre arbeid med fagområdet Kunst, kultur og kreativitet.

I søknaden skal dere gjennom en god tekst vise personalets refleksjon rundt prosess og gjennomføring samt vurdering av arbeidet. I tillegg er det viktig å synliggjøre barns medvirkning og hvordan barna ble gitt anledning til utforsking, fordypning og progresjon i prosjektet . Legg også ved dokumentasjon av prosess og gjennomføring (bilder, film og tekst).

Les mer om barnehageprisen her

Søknadsfristen er 15. mai 2023

Personvern og informasjonskapsler

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier for å tilby deg så hyggelig brukeropplevelse som mulig. Du kan lese mer her.