Gå til hovedinnhold

Skaperglede i barnehagens uterom- studentarbeid

Å skape i natur var temaet da en gruppe studenter fra barnehagelærerutdanningen ved Nord universitet, campus Bodø, ble introdusert for KKS og vår ressursbase gjennom praktisk og skapende arbeid.

Gjennom en årrekke har KKS hatt tett samarbeid med lærerutdanningene ved Nord Universitet, hvor vi har hatt presentasjon av senteret i tillegg til praktiske øvelser med mål om å gi studentene inspirasjon og erfaringer de kan ta med seg videre.

Studentene vi møtte denne onsdagen i høst, gikk på tredjeåret bachelor Barnehagelærerutdanning og hadde valgt fordypning i kreativt og skapende arbeid.

Møterom med bord. På bordet ligger planter, tegneark og tusjer.

Da studentene kom inn i rommet møtte de video og lyden av sildrende vann i en skog, fugle- og dyreliv. På bordet lå det ulike planter, ark og tegneredskaper. Rådgiverne ved KKS ville utsette studentene for en sanselig måte å starte et tema på. Dagens tema var Å skape i natur og studentene fikk utforske en smakebit fra vår ressursbase og fikk teste ut to ulike undervisningsopplegg; Naturvev og Praktisk arkitektur. 

Underveis og i etterkant av den praktiske utprøvingen ble det mange fine refleksjoner sammen med studentene om hvordan dette kunne tas med til barnehagen. En av studentene trakk fram:

Jeg kunne gjerne ønsket meg dette som utgangspunkt for en planleggingsdag eller personalmøte i barnehagen. Utforske det å ta i bruk uterommet i skapende aktivitet.

Les mer om tidligere studentrettet aktivitet her 

Personvern og informasjonskapsler

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier for å tilby deg så hyggelig brukeropplevelse som mulig. Du kan lese mer her.