Gå til hovedinnhold
Steinbauta med himmel i bakgrunnen.

Utsnitt av Jens Christian Jensens "Varde", 2019. Foto og utforming: KKS.

Kompetansepakke: Kunst og kultur

Trenger du faglig påfyll i det praktiske arbeidet med ny læreplan?

KKS er i full gang med å utvikle en rekke temabaserte kompetansepakker for fagene kunst og håndverk og musikk.

Formålet med pakkene er først og fremst å inspirere lærere i arbeidet med implementering av de nye læreplanene. Samtidig ønsker vi å bidra til å styrke læreres forståelse for sentrale endringer i det nye læreplanverket, samt øke fagkompetansen innenfor ulike temaområder. Vi tenker at dette på sikt kan bidra til økt kompetanse, skaperglede, engasjement og utforskertrang hos de aller viktigste aktørene, nemlig elevene. ​

Målgruppen er først og fremst lærere i grunnskolen, men deler av pakkene vil også være relevante for videregående skole og lærerutdanningsinstitusjonene.

Innholdet tar utgangspunkt i nye læreplaner for kunst og håndverk og musikk. Estetiske læringsprosesser, dybdelæring, tverrfaglig undervisning og tverrfaglige tema er gjennomgående i alle pakkene, som kan bestå av:

  • Informasjonsvideoer
  • Fagartikler
  • Praksiseksempler​
  • Lydfiler
  • Flipped classroom-ressurser
  • Refleksjonsspørsmål
  • Praktiske workshop
  • Relaterte undervisningsopplegg mm. fra vår ressursbase

Med dette får du som lærer noe teoretisk, noe skapende, noe didaktisk, noe reflekterende og noe å ta med tilbake til klasserom og verksted.

De ulike elementene kan brukes enkeltvis eller kombineres etter behov. Til sammen håper vi innholdet i de ulike kompetansepakkene både kan inspirere deg som lærer og komme elevene til gode!

Mot slutten av påfølgende uke publiseres første kompetansepakke, Å skape i natur. Denne er rettet mot kunst og håndverksfaget.

Lykke til i arbeidet med de nye læreplanene!

Personvern og informasjonskapsler

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier for å tilby deg så hyggelig brukeropplevelse som mulig. Du kan lese mer her.