Gå til hovedinnhold
Dialogseminar om inkluderende og bærekraftig utdanning for alle. Illustrasjonsfoto

Dialogseminar om inkluderende og bærekraftig utdanning for alle

Målsettingen med dette seminaret er å se nærmere på utfordringer og fremtidige løsninger for en inkluderende og bærekraftig utdanning for alle. Vil du bidra?

Inkluderende og bærekraftig utdanning

FN’s bærekraftsmål nr. 4 handler om å sikre inkluderende og rettferdig kvalitetsutdanning for alle og fremme livslang læring.  Vi må styrke troen på at utdanning er en av de viktigste drivkreftene for bærekraftig utvikling. I den pågående fagfornyelsen i skolen er bærekraftbegrepet sentralt. Bærekraft handler om å ta alle ressurser i bruk – også de sosiale og kulturelle. Sosial- og kulturell bærekraft handler om at vi alle skal ha like sjanser til å uttrykke oss, skape et stabilt helsefremmende liv, ta utdanning, bidra i samfunnet og leve uten diskriminering av noe slag.

Program – oppdatert

Dialogseminar Harstad 2019 program ENDELIG

Målsetting

Målsettingen med seminaret er å se nærmere på utfordringer og fremtidige løsninger. Kan vi i fellesskap tegne opp nye muligheter for inkludering? Kan vi sammen komme fram til felles innsats – prosjekter på kort sikt og tiltak på lang sikt med vekt på forskning og systemrelatert arbeid og metodikk. Hvordan ivaretas tilpasset opplæring og bruk av praktiske og estetiske fag? Hvordan kan kunstfag og kunstfagdidaktikk fremme inkludering og styrke undervisningen?

Målgruppe

Målgruppen for seminaret er ledere i utdannings- og kulturetatene i kommuner og fylker, forsknings- og høyere utdanningssektor, fagforeninger, brukerorganisasjoner og statlig støttesystem på lokalt og nasjonalt nivå.

Arrangør

Statped nord, Arktisk senter for velferds- og funksjonshemmingsforsking ved UiT og Nasjonalt senter for kunst og kultur i opplæringen (KKS).

Kontaktpersoner:
Seniorrådgiver Anne Aagaard, Statped nord,
Professor Rikke Gürgens Gjærum, UiT
Konstituert senterleder Merete Hassel, Nasjonalt senter for kunst og kultur i opplæringen / Nord universitet

Tid og sted

26.- 27. november 2019 i Harstad på UiT, Kreativt senter, Havnegaten 1.
Seminaret starter kl 10.00 på tirsdag og avsluttes ca kl 16.00 på onsdag.

Seminaret er gratis og inkluderer enkel lunsj og kaffe begge dager. Middag dekkes av den enkelte og alle dekker egen reise og opphold utover dette. Det er flere hoteller i Harstad.
Reise: Du kan reise med buss, fly, hurtigrute eller hurtigbåt. Fly til Harstad/Narvik lufthavn Evenes. Flybuss til Harstad tar ca 50 minutter.

 

Personvern og informasjonskapsler

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier for å tilby deg så hyggelig brukeropplevelse som mulig. Du kan lese mer her.