Vi har nettopp lansert nye sider – gi oss din tilbakemelding!

Nyheter

Hva skjedde med de tverrfaglige temaene?

24. april 2019 var vi tilstede på Stortinget da SV inviterte til innspillsmøte om de nye læreplanene. En rekke organisasjoner som Utdanningsforbundet, Skolens landsforbund og Musikk i skolen delte betraktninger rundt planene som er ute på høring med høringsfrist 18. juni 2019. Da var det mange som stilte spørsmålet: Hva...

Art Becomes Culture - Lærerutdanningskonferansen 2019

24. – 25. april 2019 ble Lærerutdanningskonferansen 2019 arrangert på Gardemoen med temaet Innovative vurderingsformer for framtidens lærerutdanning.  Nasjonalt senter for kunst og kultur i opplæringen fikk mulighet til å både delta og bidra på konferansen med sitt innlegg «Art Becomes Culture».

Ressurser

Med nytt blikk på joik

«Med nytt blikk på joik» er et tverrfaglig undervisningsopplegg for ungdomsskole basert på dokumentarfilmen «joikefeber» av Ellen A. Lundby. Hovedfokus på joik gjennom temaene samisk identitet, kultur og historie i fortid og nåtid.

Arkitektur og design – Å lage et rom i miniatyr

Undervisningsopplegget gjennomført på Bankgata barne- og ungdomsskole viser hvordan elevene på ungdomstrinnet kan jobbe med temaene arkitektur, design og målestokk i kunst og håndverk, samt i valgfaget design og redesign. Fagene matematikk og naturfag kan også knyttes til opplegget.

Kommende arrangement

Se flere arrangement

Vil du dele en læringsressurs med oss?

Send oss en epost på kunstkultur@nord.no

Hvem er vi og hva gjør vi?

Nasjonalt senter for kunst og kultur i opplæringen (ofte forkortet til KKS) skal bidra til økt kvalitet i kunst- og kulturfagene i barnehagen og grunnopplæringen.

KKS har ti ansatte som jobber for å øke interesse for opplæring i kunst- og kulturfag, og for at barnehager og skoler får økt kompetanse til å tolke og ta i bruk rammeplanen og læreplanverket. KKS skal videre støtte lærerutdanningene i deres arbeid med kompetanseutvikling innenfor kunst- og kulturfag i skolene og barnehagene.

Les mer om KKS og oss som jobber her.

Personvern og informasjonskapsler

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier for å tilby deg så hyggelig brukeropplevelse som mulig. Du kan lese mer her.