Vi har nettopp lansert nye sider – gi oss din tilbakemelding!

Siste nytt

Etterlyser handlingsplan for praktiske og estetiske fag

Hvorfor tar det så lang tid å lage en handlingsplan for de estetiske fagene i skolen?  Nasjonalt senter for kunst og kultur i opplæringen mener det haster å få på plass handlingsplanen, da den bør legge viktige føringer for fornyelsen av de praktisk estetiske fagene.  

Høringen på nye læreplaner er her!

I dag kan vi lese den siste høringen i fagfornyelsen.  Fagfornyelsen er en demokratisk prosess og derfor får vi ikke bare lese den, men vi blir også oppfordret til å kommentere den.

Siste ressurser

«SPOR gjorde meg synlig i landskapet» – om kunst og inkludering

Kunst er en unik arena til å skape noe sammen, fra forskjellige ståsteder, men på lik linje. SPOR er et samarbeidsprosjekt mellom to videregående skoler i Kristiansand og Kilden Dialog ved Kilden Teater og Konserthus. I SPOR-prosjektet er elever med og uten funksjonsnedsettelser sammen om å lage en forestilling av...

Dekor på form

I dette opplegget er undervisningen særskilt tilrettelagt for en elev med IOP. Undervisningsopplegget er likevel aktuelt som inspirasjon for større eller mindre elevgrupper og kan med enkle grep tilpasses elever med helt andre behov.

Kommende arrangement

Se flere arrangement

Vil du dele en læringsressurs med oss?

Send oss en epost på kunstkultur@nord.no

Hvem er vi og hva gjør vi?

Nasjonalt senter for kunst og kultur i opplæringen (ofte forkortet til KKS) skal bidra til økt kvalitet i kunst- og kulturfagene i barnehagen og grunnopplæringen.

KKS har ti ansatte som jobber for å øke interesse for opplæring i kunst- og kulturfag, og for at barnehager og skoler får økt kompetanse til å tolke og ta i bruk rammeplanen og læreplanverket. KKS skal videre støtte lærerutdanningene i deres arbeid med kompetanseutvikling innenfor kunst- og kulturfag i skolene og barnehagene.

Les mer om KKS og oss som jobber her.

Personvern og informasjonskapsler

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier for å tilby deg så hyggelig brukeropplevelse som mulig. Du kan lese mer her.