Har du innspill til våre nettsider?  – Klikk her for å gi oss din tilbakemelding!

Nyheter

En estetisk start på dagen

Førsteårs lærerstudenter fikk en uventet start på skoledagen da de, uten at noe ble sagt, fikk et løv i hånden. Stående i ring, i bare sokkelestene, ble en etter en sett dypt inn i øynene og ønsket velkommen av “løvgiveren”.

Inkluderende og bærekraftig utdanning for alle

FN’s bærekraftsmål nr. 4 handler om å sikre inkluderende og rettferdig kvalitetsutdanning for alle og fremme livslang læring. Hvordan kan kunstfag og kunstfagdidaktikk fremme inkludering og styrke undervisningen?

Ressurser

Programmering i kunst og håndverk

«Når elevene lærer om programmering i kunst og håndverk kan de være med i diskusjonen, utviklingen og bruken av slike plattformer», skriver Stephanie C. Hoebeke. I denne artikkelen forklarer hun nøkkelbegreper og diskuterer hvorfor programmering blir en viktig del av kunst og håndverksfaget i fagfornyelsen. Artikkelen baserer seg på Hoebekes...

Bærekraftig LandArt

Plast og øvrig søppel i naturen er i ferd med å bli et av våre største miljøproblemer. I dette undervisningsopplegget viser vi en måte å øke bevisstheten rundt dette ved å jobbe tverrfaglig med naturfag, matematikk, samfunnsfag og kunst og håndverk. Barna fikk utforske kunstformen LandArt i skolens nærområde i...

Kommende arrangement

Se flere arrangement

Vil du dele en læringsressurs med oss?

Send oss en epost på kunstkultur@nord.no

Hvem er vi og hva gjør vi?

Nasjonalt senter for kunst og kultur i opplæringen (ofte forkortet til KKS) skal bidra til økt kvalitet i kunst- og kulturfagene i barnehagen og grunnopplæringen.

KKS har ti ansatte som jobber for å øke interesse for opplæring i kunst- og kulturfag, og for at barnehager og skoler får økt kompetanse til å tolke og ta i bruk rammeplanen og læreplanverket. KKS skal videre støtte lærerutdanningene i deres arbeid med kompetanseutvikling innenfor kunst- og kulturfag i skolene og barnehagene.

Les mer om KKS og oss som jobber her.

Personvern og informasjonskapsler

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier for å tilby deg så hyggelig brukeropplevelse som mulig. Du kan lese mer her.