facebook

BARNETRINN

Som et nasjonalt ressurssenter skal vi bidra til økt kvalitet, engasjement og interesse innenfor kunst og kulturfagene på grunnskolen. Vår primære målgruppe er lærere, skoleledelse og skoleeier. Vi samarbeider med nettverk, organisasjoner og miljøer som arbeider med det estetiske fagområdet i barnehage og skole. Vi har også samarbeid med de andre nasjonale sentrene om å formidle ressurser som går på tvers av fagene i læreplanen. 

I ressursbasen vår finner du gode eksempler på undervisning som kan gjennomføres på barnetrinnet i grunnskolen. Vi anbefaler også å se på ressursene som ligger på barnehage. Mange av disse kan godt brukes i arbeidet med kunst og kulturfagene på barnetrinnet.

For mer informasjon om senterets arbeid med barnetrinnet, 
ta kontakt med rådgiver Cathrine Jenssen på cathrine.jenssen@nord.no eller 75 51 77 75

Nyheter

Foto: Marte Gjerde

KAN LUFT VÆRE KUNST?

«Kunst kan lages av alt», sa jeg på en workshop med to 3. klassinger. «Ikke luft», svarte en gutt kjapt. «Joda», svarte jeg og fortalte historien om kunstneren som inviterte til en vernissage i et tomt rom. De fremmøtte ventet i timevis ...

Deler av Ørkenhjerte av Sigfrid Hernes

MOTORSPORT VS. KUNST

Det er ikkje alltid vi kan forebu oss på elevanes reaksjonar på kunst. Les om ungdomsskoleeleven som vart bergteken på ei utstilling.

Foto: KKS

TILPASSET OPPLÆRING OG KUNSTFAGENE

Elever med behov for tilrettelegging sto i fokus da Nasjonalt senter for kunst og kultur i opplæringen arrangerte et dagsseminar i Tromsø i oktober. Bandet Oboy,Tromsø kulturskole, satte tonen for seminaret.

Neste side >>