facebook
KROM, en kunstpedagogisk metode for skoleverket basert på koreografisk tenkning
KROM, en kunstpedagogisk metode for skoleverket basert på koreografisk tenkning

EN KROM-SEKVENS BLIR TIL

I artikkelserien KKS 10 år er det nå tid for KROM. Caroline Wahlström Nesse og Camilla Myhre er dansekunstnere og førsteamanuensiser i dans ved Høyskolen for dansekunst i Oslo. I artikkelen har de skrevet om en kunstpedagogisk metode for skoleverket basert på koreografisk tenkning, kalt KROM.

KROM står for Kropp i rom. Med KROM-metoden får elevene jobbe skapende med kropp og bevegelse i skolen. Alle kan delta, uavhengig av kropp, alder, kjønn og kulturell bakgrunn.

Hele artikkelen kan du lese her: kunstkultursenteret.no/krom

 

Om artikkelforfatterne: 

Artikkelforfatterne Caroline Wahlströ Nesse og Camilla Myhre ble uteksaminert fra Statens Balletthøgskole (nå Kunsthøyskolen i Oslo) pedagoglinjen i 1989, og har siden den gang virket som skapende og utøvende dansekunstnere, pedagoger, produsenter og skoleledere.

I 2005 etablerte de Rom for Dans, der de skaper forestillinger og kunstprosjekter av høy kunstnerisk kvalitet med særlig fokus på barn og unges deltakelse. Rom for Dans er også et kompetansesenter for kunstnerisk utviklingsarbeid og forskning, utveksling og formidling av ny kompetanse. I tillegg er stedet et produksjons-, trenings- og forestillingssted for andre profesjonelle scenekunstnere og dansekunststudenter, barn, unge og voksne.

Fra 2003-2016 drev de sammen fagskolen Skolen for Samtidsdans. I 2014 etablerte de Høyskolen for dansekunst der de begge er førsteamanuensis i dans og hhv dekan og rektor. Skolen utdanner fra 2016-2019 sitt første studentkull.

Nesse og Myhre mottok i 2012 Danseinformasjonens ærespris for sitt samlede arbeid som utøvende dansekunstnere, for deres arbeid med barn og unge, KROM, Rom for Dans og Skolen for Samtidsdans.

Nesse og Myhre deltok blant annet i Bodøpiloten med et kunstpedagogisk verksted med elever og lærere ved Østbyen skole. 

 

Les artikkelen her: kunstkultursenteret.no/krom

 

Lenke til Nyhetsarkiv