facebook

Et drypp av fargeteori

 

Et drypp av fargeteori er et forslag til en times undervisning der vi tar for oss en farge i hvert opplegg, med presentasjon om én primærfarge eller én sekundærfarge fra Johannes Ittens fargesirkel. 

Undervisningsoppleggene passer godt til 1.- 2. trinn, men kan også passe på andre trinn knyttet til årstider og høytider der den enkelte farge bemerker seg. Et drypp av fargeteori  kan også brukes i for eksempel norsk med tema historie, naturfag med tema lys og KRLE med tema kunst og estetiske utrykk til forskjellige trosretninger eller bruke dette i et tverrfaglig prosjekt.

Presentasjonene og eksemplene på øvelser er tenkt å passe til en klasse i et vanlig klasserom.

Presentasjoner om flere farger kommer i løpet av 2018. 

Et drypp av fargeteori er et forslag til en times undervisning der vi tar for oss en farge. Det passer godt til 1.- 2. trinn, men kan også passe på andre trinn knyttet til årstider og høytider der den enkelte farge bemerker seg. Det er en enkel presentasjon og eksempler på enkle øvelser som er tenkt å passe til en hel klasse i et klasserom.
Det kan også brukes i for eksempel norsk med tema historie, naturfag med tema lys og KRLE med tema kunst og estetiske utrykk til forskjellige trosretninger eller bruke dette i et tverrfaglig prosjekt.

Forankring i rammeplanen/ kompetansemål

 Etter 2. årstrinn er mål for opplæringen at elevene skal kunne:

 Visuell kommunikasjon

  • Blande og bruke primærfarger i eget skapende arbeid.
  • Eksperimentere med form, farge og rytme i border.

Prosjektbeskrivelse:
Bilder:
Økonomi: