facebook
Drømsøm grytekluter

DH Drømsøm UB

Drømsøm er etablert av elevene og registrert i Brønnøysundregisteret. Bedriften er organisert med daglig leder, personalsjef, økonomisjef, produksjonsjef og markedssjef - resten av elevene er medeiere og produsenter. Valg av ledelse ble foretatt ved intervju og avstemming i klassen. Rammen er 4 t pr uke i prosjekt til fordypning og de låner litt fra programfag ved behov.

Ungdomsbedriften Drømsøm har spesialisert seg på handlenett med trykk og grytekluter i tøva filt. Bedriften er organisert etter kjedeproduksjonprinsippet som fungerer godt og effektivt. Elevene har selv stått for design av logo og fått satt den i produksjon. Inntekten av salget går tilbake til bedriften, men de har valgt å gi 5,- pr solgte enhet til barneavdelingen ved Nordlandssykehuset.

Ved oppstart fikk elevene kurs hos Ungt entreprenørskap UE med innføring i drift av bedrift, markedsføring, regnskap og rapportskriving. De har også hatt et kurs i retorikk. Bedriften har egen facebook-gruppe. Elevene lager hver sin blogg som er en del av vurderingsgrunnlaget i faget.


Forankring i rammeplanen/ kompetansemål

Programområde for Design og tekstil. Læreplan for felles programfag vg2

Lokal læreplan for Prosjekt til fordypning - vg2 yrkesfag. Opplæring i bedrift i Kjole og draktsyerfaget

Prosjektbeskrivelse:
Bilder: